Sugestie na to co poprawić dodać można by było
- JAREK
- Administrator
- Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
- Województwo: E-łódzkie
- Kontaktowanie:
http://www.yamahaxjrclub.pl/profile.php?mode=register zmieniłem już nieco regulamin. W wolnej chwili dopiszę, że dopóki ktoś się nie przywita, nie będzie mógł pisać w innych działach.
- JAREK
- Administrator
- Kontaktowanie:
FAQ jest napisane automatem dla tego skryptu - jest na górze nad forum. Mam możliwość edytowania go więc można samemu opracować odpowiedzi.
Co do pierwszej części twojego postu, to napiszę w regulaminie, że dopóki się ktoś nie przywita, posty z innych działów będą usuwane. Mam mozliwość poblokowania pisania w dowolnie wybranych forach i działach więc po zatwierdzeniu rejestracji mogę nowemu uzytkownikowi to poblokować oprócz Powitalni, ale chyba prościej będzie egzekwować zakaz pisania bez powitania po prostu wywalając posty w kosmos z informacją dlaczego zostały usunięte.
Swoją drogą zapytałem już kogoś kto robił na naszym forum modyfikacje i zna się na rzeczy, czy mozna zrobić automatem odblokowanie pisania dla tych co to w powitalni napisali swój temat i przywitali się.
Co do pierwszej części twojego postu, to napiszę w regulaminie, że dopóki się ktoś nie przywita, posty z innych działów będą usuwane. Mam mozliwość poblokowania pisania w dowolnie wybranych forach i działach więc po zatwierdzeniu rejestracji mogę nowemu uzytkownikowi to poblokować oprócz Powitalni, ale chyba prościej będzie egzekwować zakaz pisania bez powitania po prostu wywalając posty w kosmos z informacją dlaczego zostały usunięte.
Swoją drogą zapytałem już kogoś kto robił na naszym forum modyfikacje i zna się na rzeczy, czy mozna zrobić automatem odblokowanie pisania dla tych co to w powitalni napisali swój temat i przywitali się.
- cleaner
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2007
- Województwo: D-dolnośląskie
balth pisze:jaro, a tak zrobić, coby obcy mógł tylko w powitalni pisać? a jak napisze, to odblokowanie reszty forum. albo inaczej: dla obcych (nie zarejestrowanych) widoczna tylko powitalnia a po rejestracji wszystko?
i dalej: jak masz jakieś FAQ, to podeślij - pomyślimy, poedytujemy.
Moim zdaniem nie powinno ukrywac sie wszystkiego - po to forum żeby ludzie korzystali z wiedzy... Nie każdy chce sie integrować a czasem chcę się tylko czegos dowiedzieć... Jak dowiaduję sie czegoś o swojej Skodzie z forum Skody, o drogach ze Skyscrapercity to nie zawsze witam się i przybijam piątkę

A odnośnie tego co Jarek pisze o automacie który odblokowuje po napisaniu w powitalni resztę forum - też nie najlepsze... Mozna napisac przywitanie "na odwal się" i mieć dostęp juz do wszystkiego... Myślę, że jak się komuś przypomni o powitalni a jego pytanie zignoruje - zadziała to bardziej motywująco

-
- Model i rocznik moto.: RP02
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
można by tak : http://www.accordklubpolska.pl/
jest dział dla niezarejestrowanych
jest dział dla niezarejestrowanych
- JAREK
- Administrator
- Kontaktowanie:
Pisania bez rejestracji chcę uniknąć z uwagi na booty i inne takie ch..stwa.
Tak jak pisałem, najwygodniej mi będzie jak będę kontrolował sam wpisy "nowych": nie przywita się, napisze coś, do kosza z informacją, że ma się przywitać.
Co do treści przywitania to już wpływu nie mam, nie będę się bawił w dyktowanie kto i jak ma się przywitać, chociaż miło by było przeczytać: " Mam na imię ..., witam najwspanialszego i niezwykle uprzejmego i tolerancyjnego Wodza naszego jakże cudownego forum - Admina Jarka. Niniejszym, uniżenie proszę o pozwolenie na przeglądanie i czytanie forum oraz, jeśli Wódz miłościwie nam panujący pozwoli, na napisanie paru skromnych słów od siebie. NIECH NAM ŻYJE WÓDZ ADMIN JAREK!!!"

Tak jak pisałem, najwygodniej mi będzie jak będę kontrolował sam wpisy "nowych": nie przywita się, napisze coś, do kosza z informacją, że ma się przywitać.
Co do treści przywitania to już wpływu nie mam, nie będę się bawił w dyktowanie kto i jak ma się przywitać, chociaż miło by było przeczytać: " Mam na imię ..., witam najwspanialszego i niezwykle uprzejmego i tolerancyjnego Wodza naszego jakże cudownego forum - Admina Jarka. Niniejszym, uniżenie proszę o pozwolenie na przeglądanie i czytanie forum oraz, jeśli Wódz miłościwie nam panujący pozwoli, na napisanie paru skromnych słów od siebie. NIECH NAM ŻYJE WÓDZ ADMIN JAREK!!!"

- donCezarre
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
- balth
- Model i rocznik moto.: K1300R15
JAREK pisze:FAQ jest napisane automatem dla tego skryptu - jest na górze nad forum.
to faq jest defaultowe, nie uwzględnia specyfiki forum i... chyba nikt go nie czyta.
ja bym rozsyłał postem potwierdzającym rejestrację.
[..]
zakaz pisania bez powitania po prostu wywalając posty w kosmos z informacją dlaczego zostały usunięte.
imho szkoda twojego czasu.

bye
balth
balth
- balth
cleaner pisze:Moim zdaniem nie powinno ukrywac sie wszystkiego[..]
to ma być sposób na wymuszenie zapoznania się z regulaminem i przywitaniem.
A odnośnie tego co Jarek pisze o automacie który odblokowuje po napisaniu w powitalni resztę forum - też nie najlepsze... Mozna napisac przywitanie "na odwal się" i mieć dostęp juz do wszystkiego...
ale trzeba napisać, nie? czyli przeczytał, nie umiał się zachować, do gazu z nim. działa imo.
Myślę, że jak się komuś przypomni o powitalni a jego pytanie zignoruje - zadziała to bardziej motywująco
to od dzisiaj ustalmy cleanera moderatorem-naganiaczem-do-powitalni pilnującym wszystkich nowych, chciałbyś?

bye
balth
balth
- umberto
- Model i rocznik moto.: ArtBikeGarage Limited Edition
- Województwo: P-wielkopolskie
zamiast zastanawiać się jakie zasieki kłaść przed "ewentualnymi-nowymi" zaczął bym od wycięcia kolesia z dłuższym stażem, który pojawia się na forum tylko wtedy, kiedy ma do sprzedania felgi samochodowe, motocykl albo buty.. lub gdy potrzebuje miejsce na YSE, żeby potem z tego nie skorzystać..
to dopiero jest dziadostwo, nieporównywalne z tym, że ktość odezwie się w jakimkolwiek wątku nie przywitawszy się uprzednio..
to dopiero jest dziadostwo, nieporównywalne z tym, że ktość odezwie się w jakimkolwiek wątku nie przywitawszy się uprzednio..
- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
To i ja coś napiszę.
Atmosferę na forum tworzą sami forowicze. Nikt ich w tym nie wyręczy (kufa jakie to banalne).
Ja po prostu ignoruję posty niewitających się (babcia mi mówiła żeby nie gadać z nieznajomymi).
A jeśli widzę, że inni takiego faux pas nie zauważyli, to czasem wspomnę o powitalni.
Ale się nie upieram.
Atmosferę na forum tworzą sami forowicze. Nikt ich w tym nie wyręczy (kufa jakie to banalne).
Ja po prostu ignoruję posty niewitających się (babcia mi mówiła żeby nie gadać z nieznajomymi).
A jeśli widzę, że inni takiego faux pas nie zauważyli, to czasem wspomnę o powitalni.
Ale się nie upieram.
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
- Albercik
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2006
Zgadzam się z Piontkiem w 100%. Jakiekolwiek formy regulacji czy wymuszanie nic tutaj nie zmienią a zwrócenie komuś uwagi w jakiejkolwiek sprawie nie jest niczym złym.
Nie bardzo rozumiem Umberto bo niby jak i dlaczego mielibyśmy cenzurować to inni chcą napisać albo narzucać kiedy to maja robić.
Jak np. chciałbyś mierzyć poziom zaangażowania w forum zanim się kogoś wyrzuci? Statystyką postów? Czy 2 posty miesięcznie to wystarczy czy za mało? które tematy mają być dobre, a które nie?
I najważniejsze: kto miałby o tym decydować? głosowanie demokratyczne? czy może Umberto?
Jak są do kogos jakieś pretensje to może lepiej powiedziec o tym wprost...
Ludzie są na forum z przeróżnych powodów, z różnym doświadczeniem życiowym, z różnymi oczekiwaniami i oferują dla forum różny poziom zaangażowanie zależnie od wolnego czasu i chęci. Moim zdaniem to jest OK.
Poza tym są to sami dorośli ludzie i uważam, że zupełnie wystarczy zdrowy rozsądek i pewien poziom wzajemnej tolerancji.
I to działa: nie ma na przykład dyskusji na tematy polityczne czy religijne.
Można, oczywiście, podejść do sprawy radykalnie i zakazać wstępu czarnym, kobietom, łysym itp. Albo odwrotnie: narzucić parytet -> musi być 50% gejów. Tylko po co?
Ja osobiście od dawna unikam organizacji czy sytuacji, w których ktoś próbuje mi narzucać sposób bycia czy poglądy.
Siłą tego forum jest duża dostępność i swoboda wypowiedzi, a jeżeli są naruszane jakieś granice to, zgodnie z informacja na pierwszej stronie, Admin tutaj rządzi i może użyć swojej władzy.
Nie bardzo rozumiem Umberto bo niby jak i dlaczego mielibyśmy cenzurować to inni chcą napisać albo narzucać kiedy to maja robić.
Jak np. chciałbyś mierzyć poziom zaangażowania w forum zanim się kogoś wyrzuci? Statystyką postów? Czy 2 posty miesięcznie to wystarczy czy za mało? które tematy mają być dobre, a które nie?
I najważniejsze: kto miałby o tym decydować? głosowanie demokratyczne? czy może Umberto?
Jak są do kogos jakieś pretensje to może lepiej powiedziec o tym wprost...
Ludzie są na forum z przeróżnych powodów, z różnym doświadczeniem życiowym, z różnymi oczekiwaniami i oferują dla forum różny poziom zaangażowanie zależnie od wolnego czasu i chęci. Moim zdaniem to jest OK.
Poza tym są to sami dorośli ludzie i uważam, że zupełnie wystarczy zdrowy rozsądek i pewien poziom wzajemnej tolerancji.
I to działa: nie ma na przykład dyskusji na tematy polityczne czy religijne.
Można, oczywiście, podejść do sprawy radykalnie i zakazać wstępu czarnym, kobietom, łysym itp. Albo odwrotnie: narzucić parytet -> musi być 50% gejów. Tylko po co?
Ja osobiście od dawna unikam organizacji czy sytuacji, w których ktoś próbuje mi narzucać sposób bycia czy poglądy.
Siłą tego forum jest duża dostępność i swoboda wypowiedzi, a jeżeli są naruszane jakieś granice to, zgodnie z informacja na pierwszej stronie, Admin tutaj rządzi i może użyć swojej władzy.
- umberto
- Model i rocznik moto.: ArtBikeGarage Limited Edition
- Województwo: P-wielkopolskie
Albercik,
z całym szacunkiem stary, ale ja o dupie Ty o słupie; choć w jednym masz rację - chciałbym by to forum było tylko dla łysych, no może dla conajmniej 75% łysych, ot taki parytet;
Pozwolisz, że nie będę się więcej rozpisywał..
pewnie, że umberto jest lepszy od demokracji..
tu wstawię emotkę
by mieć pewność, że zostałem dobrze zrozumiany..
z całym szacunkiem stary, ale ja o dupie Ty o słupie; choć w jednym masz rację - chciałbym by to forum było tylko dla łysych, no może dla conajmniej 75% łysych, ot taki parytet;
Pozwolisz, że nie będę się więcej rozpisywał..
albercik63 pisze:......
.......
pewnie, że umberto jest lepszy od demokracji..
tu wstawię emotkę

- balth
JARO, bitels dobrze gada więc trzeba by stały wątek założyć w temacie dziewczyn "dla przyszłości". usiłowałem przez dłuższy czas znaleźć jakieś sensowne info w temacie twoich dzieciaków i qpa. :-\
załóż proszę w działce SOS-itd wątek, opisz co-jak-dlaczego-w-jakiej-formie i nie będzie więcej podobnych problemów. generalnie opis z allegro plus twoje dwa słowa jak xjrclub poczyna w temacie wystarczą.
chyba.
załóż proszę w działce SOS-itd wątek, opisz co-jak-dlaczego-w-jakiej-formie i nie będzie więcej podobnych problemów. generalnie opis z allegro plus twoje dwa słowa jak xjrclub poczyna w temacie wystarczą.
chyba.

bye
balth
balth
tak sie zastanowiłem ostatnio za przyczyna Pawcia (dołączył w styczniu b.r), co twierdzi, że się witał, ale nie bardzo można to sprawdzic, bo powitania z przed lipca odeszly w niebyt. To by znaczyło, że jak ktoś się tam kiedyś przywital, a potem cicho siedział, to juz i śladu nie ma po tym, wiec bedzie goniony drugi raz.
Wiem, że to pieroła, ale zastanawialem się czemu tych powitan nie ma. W sumie ludziska często coś tam o sobie piszą, można się po czasie cofnąć i zobaczyć kto zacz.
Wiem, że to pieroła, ale zastanawialem się czemu tych powitan nie ma. W sumie ludziska często coś tam o sobie piszą, można się po czasie cofnąć i zobaczyć kto zacz.