Jaki kask
Moderator: balth
Ważne jednak, że można je u nas kupić. A ja ze swojego jestem zadowolony:) Przed Sharkem miałem szczękowca Astona, niby łądnie i solidnie wykonany, cena też nie mała. A po 2 miesiącach jeżdzenia w nim( zrobiłem około 2,5-3 tys km) kask oddałem na reklamację. Oddali mi kasę na szczęście. Wyściółka się wybiła, latał na głowie jak pierdzielnięty już przy około 120, szczęka się nie domykała, skrzypiał jak stare dzrzwi i wogóle jakiś klekot stary się z niego zrobił. Nie polecam Astonów. Kuszą ceną i wykonaniem, ale tylko w sklepie na stojaku. Początek był dobry a chwilę później żałośnie.
balth, co do tego że Shark nie cieszył się kiedyś dobrą opinią, mój kolega popyla R6 w Sharku tylko integralu od zeszłego sezonu i jest bardzo zadowolony. Więc może firma chce odkupić winy i postanowiła poprawę:) Może to odrodzenie Sharka?
Już jest nowy temat o Sharku
na prośbę kolegi.
Pozdrawiam
Już jest nowy temat o Sharku

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony środa, 2 marca 2011, 07:02 przez thorgaf, łącznie zmieniany 1 raz.
- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
thorgaf, balth - święta racja
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
- rkluczyk
- Model i rocznik moto.: Motorynka
- Województwo: P-wielkopolskie
- Kontaktowanie:
Dziś nabyłem NOLANA N90 SHADE ( http://www.4motos.pl/index.php?p2097,ka ... e-12-n-com ). Wykonanie, dopasowanie, działanie mechanizmów, wykończenie dla mnie perfekcja. Reszta okaże się w praniu. (mam nadzieję, że już wkrótce
)

- Koniu
- Województwo: N-warmińsko-mazurskie
- Kontaktowanie:
Nie wiem jak ta forma ale koleżanka dostała na urodziny SCORPIONA model f 800 czy jakoś tak, szczękowiec z blendą i myślę ze z fajnym bajerem bo jest w dolnej części kasku taka mini pompka którą dopompowujemy kołnierz w kasku i się wszystko fajnie uszczelnia wydaje mi się że powinien być cichy. Jak dobrze widziałem to ma jeszcze możeliwość zamontowania najpewniej formowego gadu gadu na blutootha.
A Kunia znasz ? 
Mój tel. 692 486 517

Mój tel. 692 486 517
Koniu, miałem na swoim łbie szczękowca Skorpiona EXO 900. Wszystkie Skorpiony mają pompowany kołnierz, który naprawdę dobrze się spisuje i uszczelnia. Kask wykonany solidnie i moim zdaniem wart tej ceny. Gdzieś ktoś testował ten kas i wypadł bardzo dobrze zarówno pod względem jakości wykonania, cichości u funkcjonalności. Cena coś koło 1200 złotych więc warto
- Koniu
- Województwo: N-warmińsko-mazurskie
- Kontaktowanie:
Po co przepłacać trza poszukać znajomego w rodzinie co siedzi w hameryce. Osobiście tak aparat na przykład kupowałem mimo, że trzeba było zapłacić sporo za przelew walutowy i trochę za przesyłkę to i tak 600 zł byłem do przodu. Jesteś polak chyba nie, powinieneś mieć kombinowanie we krwi 

A Kunia znasz ? 
Mój tel. 692 486 517

Mój tel. 692 486 517
- jacekxjr78
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2005
- Województwo: K-małopolskie
Koniu pisze:trza poszukać znajomego w rodzinie co siedzi w hameryce.
Problem z amerykańskimi kaskami jest taki że na stany wkład do kasku ma inny kształt - znaczy oni są bardziej stożkogłowi niż my. Jeśli przykładowo L u nas w sklepie będzie ci pasować to to samo L ze stanów już niekoniecznie. Druga sprawą jest twardość kasku - wg. standardów D.O.T. skorupy ich kasków muszą być twardsze niż w przypadku europejczyków. Tak to się ma w przypadku Shoei'a.
- JAREK
- Administrator
- Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
- Województwo: E-łódzkie
- Kontaktowanie:
A ja mam pytanie odnośnie stażu waszych kaskó: co jaki czas je zmieniacie?
Czy macie jakiś czas używania i zmiana czy kierujecie się innymi motywami? Nie mówię tu oczywiście o zmianie przymusowej podyktowanej upadkiem/uszkodzeniem mechanicznym kasku.
Mój kask właśnie rospoczął 7 sezon i w sklepie powiedziano mi, że czas najwyższy ale z kasą krucho a za 100 zł kasku przeca nie kupię.
Nota bene jeszcze nigdy nie widziałem w użyciu takiego jak mój, aż tu nagle artykuł z testem przeciwdeszczówek i jeden z kolesi ma identyko...
Czy macie jakiś czas używania i zmiana czy kierujecie się innymi motywami? Nie mówię tu oczywiście o zmianie przymusowej podyktowanej upadkiem/uszkodzeniem mechanicznym kasku.
Mój kask właśnie rospoczął 7 sezon i w sklepie powiedziano mi, że czas najwyższy ale z kasą krucho a za 100 zł kasku przeca nie kupię.
Nota bene jeszcze nigdy nie widziałem w użyciu takiego jak mój, aż tu nagle artykuł z testem przeciwdeszczówek i jeden z kolesi ma identyko...

- donCezarre
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
- donCezarre
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie: