Całkeim inne materiały, jakby mniej solidne wykonanie.
Kask mniej sztywny, bardziaj jakiś taki wiotki. Może to te nowoczesne tworzywa..."wiotkie,a mocne" - mam nadzieję.
Wyściółka przystosowana do WYPINANIA i prania....mało precyzyjnie spasowana i czasem przy zakładaniu się lekko wypnie.
Szyba i pole widzenia...nadal rewelacja.. chyba lepiej niż w Nolanie N100
Niestety chyba jest mniej pozycji uchylenia szybki niż w N100 .1 uchylenie jest wysoko, i wieje do kasku.N100 miał 4-5 mm od dołu i było SUPER.Fajnie chłodziło,a nie wiało.
Uszczelka szyby...miękka i elastyczna. Świetnie przylega...dużo lepiej w stos. do N100
Otwieranie kasku jedną ręką - niewątpliwy plus. Fajny mechanizm wymagający użycia dwóch palców co uniemożliwi przypadkowe otwarcie ..np przy "odpukac" szorowania makówką po podłożu....
Wloty wentylacyjne z gumową nakładką... świetnie dają się regulowac w mokrej rękawicy.
Wlot górny posiada dwastopnie otwarcia... na +
UWAGA. KAsk pomimo tego samego rozmiaru co N100 jest większy i ilaczej leży... niby na ten sam obwód głowy ,ale ta sama głowa i mamy ZONK. Kierowałem się tym że L nolana to L i już.... tymczasem się przeliczyłem.
KAsk ma blendę zewnętrzną. Fajnie szumiący dodatek. Materiał inny niż szybka...szybko rysujący się więc trzeba ostrożnie go traktowac...zaoszczędzono..a to chyba też element optyki kasku.

Wnętrze miłe, taki wygodny ,miękki FOTEL.Miejsce na uszy oraz intercom..patent N-COM.
Jak ktoś używa to może i fajnie,ale wytłumienie na uszach jest przez to mniejsze i jest głośno ! KAsk słabo tłumi szumy z zewnątrz.
Gabarytowo kask uważam DUŻY. Szczęka nie krępuje żuchwy i można na głos klnąc na kierowców katamaranów . W środku nic nie wieje...ale na zewnątrz BURZA.
Przy prędkości 80 km/h na XJR bez żadnych szyb dobiegają odgłosy jak z filmu TWISTER i trwają tak do końca skali na budziku ...tylko że TWISTER się zbliża.
Milknie wszystko jak przysłoni się mechanizm mocowania blendy słonecznej, więc blenda i mneijsze wytłumienie na uszach do N-COM'u daje nam SZUMYYY.
KAsk fajny aerodynamicznie....wbija się w wiatr i nie daje mu majta głową.....nie mówię tu o 2 paczkach na XJR

Na dziś TYLE ciekawostek...testy N102 w toku...