Nie wiem jaki będzie efekt, ale muszę się pochwalić. Odwiedziłem dziś firmę Madis Sport, poszukując kurtki na lato MESH. Pani, która zajmuje się szyciem zaproponowała mi kurtkę od +40 stopni do 0 stopni. W pierwszym momencie moja mina

Przecież chcę kurtkę na lato a nie na cały rok. A poza tym jak coś jest do wszystkiego - to jest do niczego. Jakież było moje zdziwienie

, gdy zobaczyłem jak ta kurtka wygląda. Po pierwsze - wykonanie. Nie da się opisać, to trzeba zobaczyć i pomacać. Nie jedna szanująca się firma, chciałaby mieć takie kurtki. Zaczynają teraz szyć pierwsze egzemplarze, ale pierwszy model testowany był w zeszłym roku. Wszystkie zamki ładnie zamaskowane, także żaden deszcz ich nie ruszy. Kurtka ma odpinaną całą klatę, pół rękawów i plecy. I widzę już teraz miny osób, które to czytają... WTF ??

Po odpięciu wymienionych części, otrzymujemy kurtkę letnią z siatki typu MESH. Nie będę pisał tutaj o membranie, bo również jest pierwszej jakości. Jest to faktycznie membrana, a nie materiał powleczony gumą, nie oddychający. Kurtka ta kosztuje 800,00 zł, szyta na miarę - moją miarę, bo już ją sobie zamówiłem

Śmiem twierdzić, że firmówka wykonana tak jak ta kurtka, wisiałaby na wieszaku za 2K.
Jak odbiorę uszytą kurtkę, będę chwalił się dalej...