Test przeciwdeszczówek.
Moderator: troll
- JAREK
- Administrator
- Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
- Województwo: E-łódzkie
- Kontaktowanie:
Test przeciwdeszczówek.
W lutowym "Motocyklu" jest test porównawczy kilkunastu przeciwdeszczówek, chyba nabędę czasopismo i zrobię skany i wrzucę tutaj.
Niemniej gdyby ktoś chciał się podzielić informacjami na temat używanych przez siebie to też może tu pisać.
Poszperałem trochę i można poczytać tu:
http://www.motocykl-online.pl/nowy_numer/
Niemniej gdyby ktoś chciał się podzielić informacjami na temat używanych przez siebie to też może tu pisać.
Poszperałem trochę i można poczytać tu:
http://www.motocykl-online.pl/nowy_numer/
- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
ta... a wątek jest o przeciwdeszczowych ubrankach
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
- Województwo: P-wielkopolskie
Ja w sklepie BHP kupiłem za 14 zł dwuczęściowy kondon. Parę razy korzystałem.
Plusy to - cena
Minus to- ślizga się dupa na siedzeniu i przy większych opadach mam mokro w gaciach. Nie mogę zlokalizować którędy woda się dostaje w tak newralgiczne miejsce.
Plusy to - cena
Minus to- ślizga się dupa na siedzeniu i przy większych opadach mam mokro w gaciach. Nie mogę zlokalizować którędy woda się dostaje w tak newralgiczne miejsce.
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
- umberto
- Model i rocznik moto.: ArtBikeGarage Limited Edition
ja w zeszłym roku przed wyjzadem na Eurofest nabyłem drogą kupna takie coś:
SIDI
na trasie Wrocław-Innsbruck jechaliśmy długi czas w niezłym gnoju a jajka i reszta suche;
zalety:
dwuczęściowy - nie boli zakładanie/zdejmowanie
mocne i ciasne ściągacze - rękawy/nogawki
dobry stosunek cena/jakość - sensownie wydane ca 150 zł
mogę polecić z czystym sumieniem..
SIDI
na trasie Wrocław-Innsbruck jechaliśmy długi czas w niezłym gnoju a jajka i reszta suche;
zalety:
- JAREK
- Administrator
- Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
- Województwo: E-łódzkie
- Kontaktowanie:
Też o takim myślałem przeglądając allegro.
Co do artykułu to skan muszę zrobić bo poczytać się nie da z linku, niemniej wiedzę, że takiego jak piszesz umberto, w teście nie ma.
Ja wprawdzie mam kombi ale na kurtkę i spodnie już raczej sam go nie założę - Hubi i PawelR dzięki za pomoc w drodze powrotnej z Niemiec.
Mnie jeszcze po głowie chodzi takie cosik: http://moto.allegro.pl/kombinezon-przec ... 13534.html tylko właśnie jednoczęściowy.
Co do artykułu to skan muszę zrobić bo poczytać się nie da z linku, niemniej wiedzę, że takiego jak piszesz umberto, w teście nie ma.
Ja wprawdzie mam kombi ale na kurtkę i spodnie już raczej sam go nie założę - Hubi i PawelR dzięki za pomoc w drodze powrotnej z Niemiec.
Mnie jeszcze po głowie chodzi takie cosik: http://moto.allegro.pl/kombinezon-przec ... 13534.html tylko właśnie jednoczęściowy.
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
- Województwo: D-dolnośląskie
artur pisze:Nie mogę zlokalizować którędy woda się dostaje w tak newralgiczne miejsce.
Jeśli to nie woda wyrzucana z tylnego koła, to pewnie spływa z kurtki, ped powietrza pcha ją do góry i przelewa się przez pas.
JAREK pisze:Mnie jeszcze po głowie chodzi takie cosik
I to jest odpowiedni kolor na deszczowe warunki - istotna rzecz
- umberto
- Model i rocznik moto.: ArtBikeGarage Limited Edition
troll.23 pisze:ale jak Ty Umbi kupiłeś rozmiar na te Twoje długie kopyta to pojęcia nie mam
3XL - na długość jest ok, szerokość koryguję sznurkiem do snopowiązałki; żona mówi, że wyglądam nawet ładnie, coś jak szynka wielkanocna..
mariuszdg pisze:W ornitologicznym w alejce 'wszystko dla boćków'
wyzywam Cię na gołe klaty na najbliższym zlocie.. kle kle..
- cleaner
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2007
- Województwo: D-dolnośląskie
umberto pisze:ja w zeszłym roku przed wyjzadem na Eurofest nabyłem drogą kupna takie coś:
SIDI
zalety:
Mam i jeździłem trochę po deszczu - moim zdaniem daje radę! Nic nie przemiękło. Kumpel przejechał w nim rajd katyński - a w tym roku to było wyzwanie dla tego stroju - mówi, że był zajebisty!
A że nie jest kolorowy - jak ktoś nie widzi odblaskowych pasków to i tak pewnie wjedzie nam w dupę....
- Koniu
- Województwo: N-warmińsko-mazurskie
- Kontaktowanie:
ja też nie mogłem wykombinować gdzie moja puszczała wodę, ale sprawdzałem ja pod światło i okazało się że jest mini szparka może nawet nie milimetrowa kawałek od szwa zamka na wysokości brzucha. Zalewało bluze i gacie w w kroku, że to potem wiadomo jak wyglądało Zaklejone i narazie dycht.
A Kunia znasz ?
Mój tel. 692 486 517
Mój tel. 692 486 517
- piontek
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
Az pójdę zobaczyć co za producent bo trzyma zaj..ście.balth pisze:piontek ma fajną przeciwdeszczówkę
Wymieniłem się bo wcześniej miałem ciut za małą ale też trzymała. Z InterMotors była. Adrenaline czy jakoś tak.
Jak pójdę obalić piwo w garażu to poczytam napisy
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
Pany z mojego strażackiego doświadczenia to mogę wam napisać trochę o tym co mi się sprawdziło na moto:
1. Jednoczęściówka - stary kombinezon strażacki jednoczęściowy do ratownictwa wysokościowego - fajna rzecz bo nigdzie się nie ściąga nigdzie nie wychodzą graty z pod spodu, posiada odblaski na nogawkach i rękawach, zabezpieczony suwak centralny dodatkowymi rzepami, gumka w pasie dopasowująca się do ubrań pod kombinezonem, itp.
2. Wada cena jednoczęściówka albo dwuczęsciówka jak kto woli jest tania i dobra bo jest tania, ale większość z nich nie posiada żadnych membran czyli słabo odprowadzają parę wodną ze środka (wnętrza), (no ale ma chronić od deszczu - nie pamiętając o tym że po dłuższym czasie noszenia kisimy się od środka)
3. Prawie każdą rzecz (materiał) da się dobrze zaimpregnować przed wodą z zewnątrz zachowując te same właściwości materiału.
To tylko moje prywatne spostrzeżenia
1. Jednoczęściówka - stary kombinezon strażacki jednoczęściowy do ratownictwa wysokościowego - fajna rzecz bo nigdzie się nie ściąga nigdzie nie wychodzą graty z pod spodu, posiada odblaski na nogawkach i rękawach, zabezpieczony suwak centralny dodatkowymi rzepami, gumka w pasie dopasowująca się do ubrań pod kombinezonem, itp.
2. Wada cena jednoczęściówka albo dwuczęsciówka jak kto woli jest tania i dobra bo jest tania, ale większość z nich nie posiada żadnych membran czyli słabo odprowadzają parę wodną ze środka (wnętrza), (no ale ma chronić od deszczu - nie pamiętając o tym że po dłuższym czasie noszenia kisimy się od środka)
3. Prawie każdą rzecz (materiał) da się dobrze zaimpregnować przed wodą z zewnątrz zachowując te same właściwości materiału.
To tylko moje prywatne spostrzeżenia
- szczepano12