W sobotę w TVN o 21.05 mają odpalić ten film. Warty obejrzenia. W rolach głównych Christian Bale, Michael Caine (tworzą parę podobną jak w Batmanie) Hugh Jackman, oraz dupeczka Scarlett Johansson. Fabuła miodzio (oparta na powieści Christophera Priesta). I oczywiście zakończenie (w tym przypadku tzw Prestiż) mocno zaskakujące. Akcja toczy się na przełomie wieków IX i XX najczęściej w mrocznym Londynie, choć nie tylko. Dwóch przyjaciół iluzjonistów podbija rzeszę fanów swoimi nietuzinkowymi sztuczkami magicznymi. Podczas pewnego występu ginie żona jednego z głównych bohaterów. Więzy przyjaźni zostały w tym momencie na zawsze zerwane. Od tego zdarzenia cel życia bohaterów stanowi niezdrowa rywalizacja na sztuczki. Marzeniem obu staje się wykonać "numer" oparty o teleportacje. Czy się uda, tego nie zdradzam. Gra aktorska naprawdę na wysokim poziomie. Jeżeli nie przekonuje Was Christian Bale w nowych Batmanach luknijcie koniecznie na ten film, tutaj jest kilkakrotnie lepszy (moja subiektywna ocena

). Pozostali aktorzy to również "znane" firmy. Warto, warto!!! U mnie ta opowieść ma 4,5 gwiazdki

Po obejrzeniu czekam na opinie. Jestem ciekawy, czy opowieść ta będzie się podobać tak jak mi

?