Wałęsa. Człowiek z nadziei.
- umberto
- Model i rocznik moto.: ArtBikeGarage Limited Edition
- Województwo: P-wielkopolskie
Wałęsa. Człowiek z nadziei.
Wróciłem z kina mile zaskoczony, bo podświadomie obawiałem się pomnika z brązu, a okazuje się, że Mistrz Wajda potrafił pośmiać się z Wałęsy zachowując równowagę z Jego dokonaniami.
Dobrze było to zobaczyć, przypomnieć sobie szczenięce lata, posłuchać starej-dobrej polskiej muzyki (tera to już tak, Panie, nie grajo).
Więckiewicz i Grochowska mocno na plus.
I tak sobie myślę, że bardzo cenię Pana Lecha, ze wszystkimi Jego słabościami i przywarami, za to, co dla mojej Polski zrobił.
Dobrze było to zobaczyć, przypomnieć sobie szczenięce lata, posłuchać starej-dobrej polskiej muzyki (tera to już tak, Panie, nie grajo).
Więckiewicz i Grochowska mocno na plus.
I tak sobie myślę, że bardzo cenię Pana Lecha, ze wszystkimi Jego słabościami i przywarami, za to, co dla mojej Polski zrobił.
Film fajny, ale wiele lat za późno, żeby zarobił. Wałęsa - szacun, mąż opatrznościowy. Miał slaby moment, kiedy został prezydentem, powinien był się wcześniej wycofać z polityki, być symbolem zwycięskiej walki, polityka nie jest dla takich jak on - sporo ludzi zraził do siebie, mocno się odbrązowił i wielu wykorzystało to, żeby go zgnoić.
- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
- Województwo: P-wielkopolskie
bartosik pisze:film niestety nie pokazuje prawdy o bolku
Nie widziałem jeszcze ale czy wogóle jest jakiś film który pokazuje "prawde" ? Nawet biorąc pod uwagę tzw dokumenty. Ten film nie jest dokumentem jak mi sie zdaje. Nie sprawdzając ryzykuję stwierdzeniem że jest fabularny. "Kiler" tez jest chyba fabularny. "Złoto dla zuchwałych" też. Itp, itp.
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
- oster
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: W-mazowieckie
umberto pisze:słabe, zgrana karta..
Prowokować to Ty potrafisz

"Miłosc wszystko zwycięży,szczególnie miłosc do pieniędzy"
- oster
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: W-mazowieckie
Panowie! troszkę zimnej wody, nie nerwujsia
.Jak wiadomo, jesteśmy ( Polacy) potwornie podzieleni i być może część patrząca inaczej niż zwolennicy Wałęsy też użyje tego miłego słowa.Tak więc skrajne kategoryczne osądy wydają mi się nieuprawnione
Umberto ! z wielką chęcią zasiądę z Tobą do flaszki ale wiesz że po pijaku często daje się dupy tak jak ja ostatnio "mondrząc" się na temat geografii Polski. A tego wolałbym uniknąc

Umberto ! z wielką chęcią zasiądę z Tobą do flaszki ale wiesz że po pijaku często daje się dupy tak jak ja ostatnio "mondrząc" się na temat geografii Polski. A tego wolałbym uniknąc

"Miłosc wszystko zwycięży,szczególnie miłosc do pieniędzy"
- Unfamiliar
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2007
- Województwo: S-śląskie