mortyzarory ohlins
mortyzarory ohlins
mam pytanie czy ktos wie a moze slyszal jak mozna samemu dopompowac tylne amortyzatory ohlinsa,a jesli tak to czym i jak to zrobic.Pod zbiorniczkiem gazowym jest srubka czy to moze tedy,jak ktos cos wie na ten temat prosze o pomoc
- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
- Województwo: P-wielkopolskie
Śrubkę można odkręcić ale to nic nie da. Jest pod nią gumka w którą wbija się coś na kształt strzykawki z wężem i w ten sposób pompuje się gaz. Tzn fachowiec pompuje i dla niego jest to bardzo prosta operacja
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
- artur
!!??? no co ty ? Tam gdzie ja robiłem myślę że góra 100
Ostatnio zmieniony czwartek, 1 kwietnia 2010, 10:04 przez artur, łącznie zmieniany 1 raz.
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
- Województwo: D-dolnośląskie
Cholera, siedzę chyba z godzinę i szukam gdzie dwa dni temu przeczytałem jak pisaliście o tulejkach gumowych na końcach amorków, nijak nie mogę znalźć dlatego piszę tu.
A więc tak moja sztuka ma 4 t. km i niecałe 9 miechów od zakupu, czyli świerzyna, raz jechałem z lekkim plecaczkiem 20 km i z powrotem (poza tym solo) i też mam takie małe pęknięcia, ryski jak kto woli - dzisiaj sprawdzałem. Mój wniosek tak ma być i niema się czym przejmować
A więc tak moja sztuka ma 4 t. km i niecałe 9 miechów od zakupu, czyli świerzyna, raz jechałem z lekkim plecaczkiem 20 km i z powrotem (poza tym solo) i też mam takie małe pęknięcia, ryski jak kto woli - dzisiaj sprawdzałem. Mój wniosek tak ma być i niema się czym przejmować

Panowie wyrwałem taką firmę szukając różnych użytecznych miejsc ktoś może zna lub korzystał ? http://www.wrtsuspension.pl/
- parapa
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2003
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
mortyzarory ohlins
Witam koledzy!
Czy miał ktoś może taki przypadek ze tylne sprężyny amortyzatora są przytarte od środka,tak jak to widać na zdjęciu.Czym to jest spowodowane i jak temu zapobiec?
Zauważyłem to jakiś czas temu ale te otarcia robia sie coraz większe,widać też ze tłok amortyzatora też jest porysowany.
Czy miał ktoś może taki przypadek ze tylne sprężyny amortyzatora są przytarte od środka,tak jak to widać na zdjęciu.Czym to jest spowodowane i jak temu zapobiec?
Zauważyłem to jakiś czas temu ale te otarcia robia sie coraz większe,widać też ze tłok amortyzatora też jest porysowany.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Kontaktowanie:
mortyzarory ohlins
Wypić browara?
- parapa
mortyzarory ohlins
...hehe pewnie Zdzisław na jakąs chwile pewnie by pomogło
ale troche mnie to martwi bo robią sie coraz większe.Na zdjeciu tego tak nie widać ale metal juz jest zjechany nie to ze tylko farba sie starła.
Jak je ratować

Jak je ratować

- mariuszdg
- Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
- Województwo: S-śląskie
- Kontaktowanie:
mortyzarory ohlins
Jak masz już sporo najechane, to wyślij je na serwis do Ohlinsa. Raz na jakiś czas trza to zrobić.
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."
- parapa
mortyzarory ohlins
...najechane mam niecałe 40 000 km
- artur
Re: mortyzarory ohlins
Tzn wskazanie licznika ma 40 000
- hubertm
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP19
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
mortyzarory ohlins
dokładnie, 40 000 km najechane, to ma moja oryginalnie z 2007 roku
Właśnie mnie wskoczyło.

Właśnie mnie wskoczyło.
hubertm