Opony
- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
Re: Opony
Dobrze kombinujesz nit. Jak myślicie w ilu fabrykach czołowi producenci robią opony motocyklowe?
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
- farba
- Model i rocznik moto.: Żółta taryfa
- Województwo: W-mazowieckie
Opony
Ty się zraziłeś do metzelerów a moje nawinęły 2 cm asfaltu w tym tygodniu
ledwo się pod błotnik zmieścił.
Tak się lepi asfalt do gumy że się lepiej gumy trzyma niź reszty asfaltu na drodze
2 godziny skrobania i mycia benzyną i wyglądają jak nowe.
Tak się kończy omijanie zatoru po nowo wyremontowanej nawierzchni, ledwo się z walcem minąłem

Tak się lepi asfalt do gumy że się lepiej gumy trzyma niź reszty asfaltu na drodze

Tak się kończy omijanie zatoru po nowo wyremontowanej nawierzchni, ledwo się z walcem minąłem

- Pegaz
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2001
...albo efekt placebo;)
Dzisiaj odkryłem, że wycieram ogranicznik bieżnika. Rozglądałem się za oponkami, ale na przyszły sezon, a tu trzeba już.
Dzisiaj odkryłem, że wycieram ogranicznik bieżnika. Rozglądałem się za oponkami, ale na przyszły sezon, a tu trzeba już.
- ptysiornia
- Model i rocznik moto.: Tiger 900 Rally Aragon
- Kontaktowanie:
piontek pisze:...Jak myślicie w ilu fabrykach czołowi producenci robią opony motocyklowe?
Czy ja mogę odpowiadać na to pytanie Panie Piontku?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ptyś
Oj, grzmi! Będzie burza!
Oj, grzmi! Będzie burza!
Opony
no zrobiłem na metzelerach około 25 tyś w 2 sezony
już na przedniej dotknąłem znacznika,tylna była już płaska jak deska do krojenia...generalnie guma mnie nigdy nie zawiodła oprócz tego kordu zjeb...zepsutego
ptysiornia Ty jesteś jedyną osobą która może odpowiedzieć na to pytanie,fachowiec
już na przedniej dotknąłem znacznika,tylna była już płaska jak deska do krojenia...generalnie guma mnie nigdy nie zawiodła oprócz tego kordu zjeb...zepsutego
ptysiornia Ty jesteś jedyną osobą która może odpowiedzieć na to pytanie,fachowiec
- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
nit pisze:pewnie z 10% produkcji..reszta w Chinach i obok
Nie. Procenty to proporcja a nie ilość czy liczba.
mariuszdg pisze:W jednej.
No blisko. Na Europę na pewno.
Czyli nie ma szans na takie coś jak opona na Francję i opona na Polskę. (*)
ptysiornia pisze:piontek pisze:...Jak myślicie w ilu fabrykach czołowi producenci robią opony motocyklowe?
Czy ja mogę odpowiadać na to pytanie Panie Piontku?
Pan Ptyś może odpowiadać na każde pytanie na jakie zechce się mu. Tak myślę.
* - nie dotyczy Ptysia, bo nie do końca wiadomo jak on organizuje sobie opony w tych cenach. Może jest po prostu altruistą...
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
- pioro
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2013
- Województwo: Z-zachodniopomorskie
Opony
nit pisze:właśnie wróciłem z Nicei i powiem szczerze że PR4 są bezkonkurencyjne
klasa
Też tak myślałem, dopóki nie ubrałem się w Pirelki Angel GT ..... kocham te gumy ...
Kiedyś się ogarnę, ale jeszcze nie czas na takie wybryki.
- pioro
Opony
Na takie referencje ... to ja lajkonik jestem.
W misiach nic be ni ma, ale na Angelach mam większe poczucie bezpieczeństwa w zakrętach (na PR4 przeżyłem kilka drobnych "uślizgów"), a wpływa to na ogólny komfort jazdy.
Ostatnio jadąc "Katowicką", trafiłem na urwanie chmury, efekt jakbym wjechał do jeziora, drogi ani pobocza nie widziałem ... sterowność bez zarzutu.
Gumki przejechały blisko 5 tysi ...
W misiach nic be ni ma, ale na Angelach mam większe poczucie bezpieczeństwa w zakrętach (na PR4 przeżyłem kilka drobnych "uślizgów"), a wpływa to na ogólny komfort jazdy.
Ostatnio jadąc "Katowicką", trafiłem na urwanie chmury, efekt jakbym wjechał do jeziora, drogi ani pobocza nie widziałem ... sterowność bez zarzutu.
Gumki przejechały blisko 5 tysi ...
Opony
Powiem tak
u mnie guma jest nowa na ciepłym asfalcie w ciepły dzień pracuje bez zarzutu,idealna
ale...jechałem przez 3tysięczniki do Nicei i qwa na górze nie było tak kolorowo,trzymała się drogi ale było tylko kilka stopni,dziś dowiedziałem się że 2"C do tego zajebiście się rozpadało i wiało,gumy zrobiły się sztywne i to bardzo wyraźnie.Znakiem tego że w niskich temperaturach może być problem a gdy dodamy zużycie ...
rozglądałem się za opiniami w necie i kilka osób potwierdzają to co mówi korbek
u mnie guma jest nowa na ciepłym asfalcie w ciepły dzień pracuje bez zarzutu,idealna
ale...jechałem przez 3tysięczniki do Nicei i qwa na górze nie było tak kolorowo,trzymała się drogi ale było tylko kilka stopni,dziś dowiedziałem się że 2"C do tego zajebiście się rozpadało i wiało,gumy zrobiły się sztywne i to bardzo wyraźnie.Znakiem tego że w niskich temperaturach może być problem a gdy dodamy zużycie ...
rozglądałem się za opiniami w necie i kilka osób potwierdzają to co mówi korbek
- pioro
Opony
Ja byłem bardzo zadowolony z michałków, tylko z angeli jestem jeszcze bardziej ...
- gacy666
- Model i rocznik moto.: XJR1300 2003
- Województwo: S-śląskie
No to mi teraz ładny mętlik w głowie zrobiliście, a już miałem brać te micheliny.
Panowie subiektywnie, które kapcie lepsze do w miare spokojnego stylu jazdy:
Dunlopy roadsmarty 2, Micheliny PR4 czy Pirelli Angel?
Panowie subiektywnie, które kapcie lepsze do w miare spokojnego stylu jazdy:
Dunlopy roadsmarty 2, Micheliny PR4 czy Pirelli Angel?
Opony
Dunlopy to sobie wybij z głowy....bierz pr4 najwyżej będziemy żałować..robię w sezonie ponad 10 tyś grubo ponad,jeżdżę do grudnia i zaczynam w lutym
dla mnie najlepszą gumą jest taka która wytrzymuję kupę kilometrów a przede wszystkim trzyma parametry w niskich temeraturach
do tej pory był Metzeler,złego słowa nie powiem no oprócz wiadomo jak już pisałem...
dla mnie najlepszą gumą jest taka która wytrzymuję kupę kilometrów a przede wszystkim trzyma parametry w niskich temeraturach
do tej pory był Metzeler,złego słowa nie powiem no oprócz wiadomo jak już pisałem...
- gacy666
- Model i rocznik moto.: XJR1300 2003
- Województwo: S-śląskie
Opony
nit pisze:Dunlopy to sobie wybij z głowy....bierz pr4 najwyżej będziemy żałować..robię w sezonie ponad 10 tyś grubo ponad,jeżdżę do grudnia i zaczynam w lutym
nit problem jest taki, że ja robię średnio o 6 do 8tyś, a średnio chce mi się cztery lata na opony klnąc