Wyciek oleju z przedniej lagi

Pytania i /lub rozwiązania problemów z zawieszeniem i kołami.
Daro
Model i rocznik moto.: Xjr1300 2009
Województwo: G-pomorskie

Re: Wyciek oleju z przedniej lagi

Postautor: Daro » poniedziałek, 25 maja 2026, 19:04

Hej. Mam pytanie odnośnie przedniego amortyzatora. Robione były 3 lata temu w całości wymiana oleju i uszczelniaczy jeden z nich zaczął przeciekać. Zrobiłem na nich tylko 6 tys km więc bardzo mało , w większości czasu stała ona w garażu na centralnej stopce . Czy jest to błąd serwisu czy " zużycie materiału ?"

Awatar użytkownika
gacy666
Model i rocznik moto.: XJR1300 2003
Województwo: S-śląskie

Postautor: gacy666 » wtorek, 26 maja 2026, 12:26

Ciężko powiedzieć, aktualnie jakoś części zamiennych jest trochę dramatyczna. Może uszczelniacze już się zestarzały, a możesz masz za duże luzy na panewkach prowadzących, krzywe rury, porysowane chromy.

Daro
Model i rocznik moto.: Xjr1300 2009
Województwo: G-pomorskie

Postautor: Daro » wtorek, 26 maja 2026, 19:30

Krzywe czy porysowane nie były tak twierdzili gdy mi wymienili , wczesniej oblecialem nim 20 tysi i nic się nie działo . Ale jeśli piszesz że części zamienne mogły być przyczyną trudno , chciałem dzwonić do serwisu i się im odpowiednio wyżalić . Jednak jeśli piszesz że takie rzeczy się zdarzają to trudno . A jeśli chodzi o przechowywanie XJR zima to na centralce czy lepiej na stopce bocznej ? Czy nie ma to znaczenia dla żywotności lag ?

Wróć do „Zawieszenie i koła.”