Opony
- farba
- Model i rocznik moto.: Żółta taryfa
- Województwo: W-mazowieckie
I tyle powinna wytrzymać dobra opona do power nakeda
Metzelery Z8 również prognozuję na podobny przebieg.
Metzelery Z8 również prognozuję na podobny przebieg.
Ostatnio zmieniony niedziela, 30 listopada 2014, 15:29 przez farba, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mir
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
- Województwo: D-dolnośląskie
farba pisze:Z 8 również prognozuję na podobny przebieg.
chyba jestem jeszcze na fleku po andrzejkowym ale czytam piąty raz powyższe zdanie nie mogę go zrozumieć

edytuję!!!!!
już wiem chodzi o "zet osiem", a ja czytałem "z ośmiu"

Nigdy nie wiesz, jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem, jakie masz.
- ptysiornia
- Model i rocznik moto.: Tiger 900 Rally Aragon
- Kontaktowanie:
- farba
- Model i rocznik moto.: Żółta taryfa
Ptysiu to nie ja psuję rynek tylko producenci opon turystycznych , zawsze możesz przekonywać klientów do opon sportowych, będą częściej zamawiać nowe komplety tylko czy o to w tym chodzi ?
Już gdzieś pisałem o odpowiednim doborze kapci do krowy ale mało kto sugeruje się poradami i z uporem maniaka wciskają sportowe gumy do ciężkich kloców i po przebiegu 5000 km płaczą że guma znikła (głównie na środku), ale ja to mówią "mondry polak po škodzie" albo " jak nie posłuchasz ojca i matki to posłuchasz psiej skóry" czy jakóś tak
Już gdzieś pisałem o odpowiednim doborze kapci do krowy ale mało kto sugeruje się poradami i z uporem maniaka wciskają sportowe gumy do ciężkich kloców i po przebiegu 5000 km płaczą że guma znikła (głównie na środku), ale ja to mówią "mondry polak po škodzie" albo " jak nie posłuchasz ojca i matki to posłuchasz psiej skóry" czy jakóś tak

- ptysiornia
- Kontaktowanie:
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
JAREK pisze:a tam już miejsca na dętkę nie uraczysz
I tak ma być - tzn. po co komu dętka (zwłaszcza w sprzetach typu cross, ale i enduro) skoro istnieje możliwość przebicia jej. Stosuje się tzw. musy czyli taką specjalną gąbkę i problem kapcia nie dotyczy.
Co do "domowych" patentów zamiast dętki, słyszałem o stosowaniu budowlanej pianki montażowej, ale jak ten "patent" się sprawuje to nie wiem.
- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
Raczej ujowo, bo twardnieje. A przecież nie o to chodzi w ogumieniu.Piotr_MC_85 pisze:stosowaniu budowlanej pianki montażowej, ale jak ten "patent" się sprawuje to nie wiem
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
- hubi
- Model i rocznik moto.: XJR1300 2001
Opony
mam takie pytanie:
czy wszyscy jeździcie na standardowym zestawie opon, czy może na szerszych niż standardowo?
Nie chodzi mi o markę, bo o tym jest już dużo w tym wątku. Jeśli jeździcie na jakimś niestandardowym rozmiarze, to na jakim?
czy wszyscy jeździcie na standardowym zestawie opon, czy może na szerszych niż standardowo?
Nie chodzi mi o markę, bo o tym jest już dużo w tym wątku. Jeśli jeździcie na jakimś niestandardowym rozmiarze, to na jakim?
XJR 1300 - wyrywa ramiona i kradnie serce 

Opony
Jak mowa o gumach
dzisiaj podjechałem na przegląd,patrzę i nie wierzę
przednia guma cała w bąblach,dokładnie sam środek jakby pękł w środku kord czy jak tam to się nazywa,duże wybrzuszenia a przecież guma nowa,czuć przy wolnej jeździe jak to pracuje...ale gówno
szukam paragonu będzie reklamacja
przednia guma cała w bąblach,dokładnie sam środek jakby pękł w środku kord czy jak tam to się nazywa,duże wybrzuszenia a przecież guma nowa,czuć przy wolnej jeździe jak to pracuje...ale gówno
- piontek
- Kontaktowanie:
Opony
nit pisze:Jak mowa o gumach
Nit, sprawdź, czy nie masz gdzieś dziury w bieżniku. Nawet w samym bieżniku, bez przebicia do wnętrza.
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
- piontek
- Kontaktowanie:
Re: Opony
nit
Ciśnienie będzie, jeśli warstwa butylowa nie jest przebita. Czyli ta od środka.
Ale jeśli masz choćby szczelinę przechodzącą pod bieżnik do opasania (drutu), to mogła pójść po nim korozja.
Jednak jeśli nie ponosisz żadnych kosztów związanych ze złożeniem reklamacji (wysyłka, dowóz), to do gardła im!
Jaka marka?
Ciśnienie będzie, jeśli warstwa butylowa nie jest przebita. Czyli ta od środka.
Ale jeśli masz choćby szczelinę przechodzącą pod bieżnik do opasania (drutu), to mogła pójść po nim korozja.
Jednak jeśli nie ponosisz żadnych kosztów związanych ze złożeniem reklamacji (wysyłka, dowóz), to do gardła im!
Jaka marka?
- Mir
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
Re: Opony
ptysiornia sprawił się po raz kolejny !! Nowe oponki stoją w salonie (PR 4 GT) i czekają na założenie na moto...jeszcze tylko przywitalna kolacja przy świecach itp.
dzięki Ptyś i pozdrawiam.
dzięki Ptyś i pozdrawiam.
Nigdy nie wiesz, jak silny jesteś, dopóki bycie silnym nie stanie się jedynym wyjściem, jakie masz.
- ptysiornia
- Kontaktowanie:
- pioro
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2013
- Województwo: Z-zachodniopomorskie
Opony
Na sam wpierw muszę napisać iż się nie znam, mam za mało doświadczenia żeby się wypowiadać, ale ....wypowiem się bo żem wielce szczęsliw jest.
Pierwszy tysiąc na Pirelli Angel GT i .... banan nie schodzi z gęby. To jak te gumy trzymają moto, to .. to .. to ... normalnie "sama refleksja" (dla zainteresowanych tekst zaczerpnięty z filmu "Rancho"). Nie miałem okazji śmigać po mokrym (i nie do końca mam ochotę), ale po suchym .... rewelacja. Może kolejne Michałki PR2000 dadzą im radę, ale PR4 znikają za horyzontem.
NIECH NAM ŻYJE JAREK PTYŚ PTYSIORNIA .....
Pierwszy tysiąc na Pirelli Angel GT i .... banan nie schodzi z gęby. To jak te gumy trzymają moto, to .. to .. to ... normalnie "sama refleksja" (dla zainteresowanych tekst zaczerpnięty z filmu "Rancho"). Nie miałem okazji śmigać po mokrym (i nie do końca mam ochotę), ale po suchym .... rewelacja. Może kolejne Michałki PR2000 dadzą im radę, ale PR4 znikają za horyzontem.
NIECH NAM ŻYJE JAREK PTYŚ PTYSIORNIA .....
Kiedyś się ogarnę, ale jeszcze nie czas na takie wybryki.
- ptysiornia
- Kontaktowanie:
Opony
Do usług! 
Mówiłem przecie nie raz i nie dwa, że Angel to znakomity wyrób. I teraz w świetle problemów z jakością PR3 wydaje mi się słuszną alternatywą dla Michelina.
Pzdr
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mówiłem przecie nie raz i nie dwa, że Angel to znakomity wyrób. I teraz w świetle problemów z jakością PR3 wydaje mi się słuszną alternatywą dla Michelina.
Pzdr
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ostatnio zmieniony czwartek, 18 czerwca 2015, 14:46 przez ptysiornia, łącznie zmieniany 1 raz.
ptyś
Oj, grzmi! Będzie burza!
Oj, grzmi! Będzie burza!