koło zapasowe w spraju
koło zapasowe w spraju
Witajcie!!! macie jakieś (marka) sprawdzone w praktyce spraje na wypadek kapcia?
- Jaqbik
- Model i rocznik moto.: QTM
- Województwo: P-wielkopolskie
Re: koło zapasowe w spraju
Też obstawiam kołki i naboje z gazem.
Ale od lat nic nie mam pod siedzeniem.
Spray miałem i g... mi pomógł.
Ale od lat nic nie mam pod siedzeniem.
Spray miałem i g... mi pomógł.
"...kiedy czuję pęd powietrza i w kolejny zakręt składam się..."
- mariuszdg
- Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
- Województwo: S-śląskie
- Kontaktowanie:
Przetestowałem w zeszłym roku na własnej skórze naboje z gazem i zestaw naprawczy do kołkowania. Dojechałem z Włoch i zrobiłem jeszcze z tysiaka. Niestety po jakimś czasie pojawiła się nieszczelnośc i wkórwion niemiłosiernie kupiłem nową oponę.
Jako zestaw ratujący dupę się sprawdza. Tyle, że pamiętajcie, że 4 naboje dały mi około 1.2bara na gumie. Da się dojechać do kompresora najbliższego, ale cisnąć załadowanym moto po autostradzie już nie bardzo.
Jako zestaw ratujący dupę się sprawdza. Tyle, że pamiętajcie, że 4 naboje dały mi około 1.2bara na gumie. Da się dojechać do kompresora najbliższego, ale cisnąć załadowanym moto po autostradzie już nie bardzo.
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."
- JAREK
- Administrator
- Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
- Województwo: E-łódzkie
- Kontaktowanie:
ale to nie jest do skóry tylko do opon.mariuszdg pisze:Przetestowałem w zeszłym roku na własnej skórze naboje z gazem i zestaw naprawczy do kołkowania
Poza tym jak się da na 0,6 dojechać z Polski do Niemiec na Eurofest, to i na 1,2 też się da.
Warto mieć jedno i drugie. W sytuacji gdy złapiemy kapcia w nocy, do tego las, brak latarki, duży ruch drogowy, wtenczas taki spray, oczywiście przy nie wielkim przebiciu, będzie idealny. Po dojechaniu do celu, konieczna prawidłowa naprawa, naprawiamy tylko do 3 mm
średnicy przebicia i tylko 70 procent powierzchni szerokości bieżnika można kołkować.
średnicy przebicia i tylko 70 procent powierzchni szerokości bieżnika można kołkować.