Suche tarcze sprzęgła
-
- Model i rocznik moto.: XJR1300 1999
- Województwo: D-dolnośląskie
Suche tarcze sprzęgła
Witam , rozebrałem sprzęgło w yamaha xjr 1300 w celu kontroli stanu tarcz sprzęgła.I niewiem czy to norma czy nie ale wszystkie tarcze były suche jak pieprz jakby nigdy nie widziały oleju.Prosze o poradę. Nadmienię że oleju nie spuściłem tylko moto przechylilem na bok. Ponadto sprężyna tarczowa ma wysokość 7mm a w manualu jest 6mm i też nie wiem czy lepiej jak jest więcej o 1mm czy też nie. Proszę o porady.
- gacy666
- Model i rocznik moto.: XJR1300 2003
- Województwo: S-śląskie
Re: Suche tarcze sprzęgła
krzych1700 pisze:Witam , rozebrałem sprzęgło w yamaha xjr 1300 w celu kontroli stanu tarcz sprzęgła.I niewiem czy to norma czy nie ale wszystkie tarcze były suche jak pieprz jakby nigdy nie widziały oleju.Prosze o poradę. Nadmienię że oleju nie spuściłem tylko moto przechylilem na bok. Ponadto sprężyna tarczowa ma wysokość 7mm a w manualu jest 6mm i też nie wiem czy lepiej jak jest więcej o 1mm czy też nie. Proszę o porady.
Trochę niemożliwe, jeżeli masz olej w silniku to kosz jest zanurzony, musiały być zaolejone. Sprężyna od EBC jest wyższa o 1mm, wiec pewnie masz taką, w tą stronę może być.
-
Chyba nie do końca tak jest, okienko kontrolne oleju jest niżej niż najniższy punki tarcz sprzęgłowych. A tarcze po ściągnięciu były suche jak wiór.
- Pershing
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 Rp10 2004
- Województwo: G-pomorskie
Kosz sprzęgłowy sięga lustra oleju plus w srodku jest typowa pralka. Olej jest rozbryzgiwany po calosci. Pieknie to widać przy xjr ktore mają okno w pokrywie sprzęgła
Kontakt 782267431 

-
To może u mnie wirówka siadła
Wróć do „Układ napędowy szeroko pojęty - silnik, sprzęgło, skrzynia.”