Po zalaniu nowym płynem nie odpowietrzałem, zobaczymy czy grawitacja zrobi swoje.

Łoker pisze:Przyszedł wreszcie przewód sprzęgła Hel w oplocie. Zamówiłem z gmoto.pl i o ile paczka i sama transakcja ok o tyle czas oczekiwania po chuju fest -12dni. Miało być 4. Jutro biorę się za robotę i mam nadzieję że wreszcie się z tym zakalcem uporam
ale chyba mam przyczynę. Oglądając wszystko po raz uj wie który już, namierzyłem maluńki wyciek albo nawet pocenie się na gwincie odpowietrznika. Wymieniłem na nowy i dalej to samo. Są jakby delikatne wżery na dole gwintu w tym dołku co styka się z powierzchnią stożka odpowietrznika. Czy to może być przyczyną? I co teraz? Nowy wysprzęglik?
Czy przy zdjętym wysprzegliku da się wcisnąć ręcznie popychacz? I jeśli tak to ile powinien wejść mniej więcej? Próbowałem u siebie za pomocą drewnianego klocka to jest takie pyknięcie ze 2mm może. Juz myślę że może coś po drugiej stronie dało ciała i najzwyczajniej wysprzęglik nie daje rady pchnąć popychacza. Pomysły?
Zdzislaw pisze:Czy dłubiąc nie wyciągałeś popychacza z silnika?
Czy działanie sprzęgła sprawdzasz na motocyklu stojącym tylko na centralce?
Czy zakładając wyprzęglik na silnik czujesz opór stawiany przez popychacz i jak go dociśniesz do silnika czujesz, że tłoczek się chowa?
maras954 pisze:Czy po wrzuceniu 1ki i puszczeniu klamki kolo stoi w miejcu czyli sprzego wysprzegla? Czy ja nie umiem czytac ze zrozumieniem?
Jak nie mozesz wyciagnac preta reka to jest zablokowany. Pewnie jest krzywy..
Pret powinnien wyjsc lekko dwoma palcami. Z jakiegos powodu jest zaklinowany, wszedl na maksa i tarczki pozostaly rozwarte. Dlatego nie masz napedu na kolo po wrzuceniu biegu
ale się najeździłem
na szczęście czasu nie miałem na jazdę wogóle to mi nie szkoda było, że moto w garażu czeka. I tak przestalo cały sezon prawie aż do dnia kiedy to rozebrałem całe sprzętło. Pomierzone obejrzane, wszysto w normie kulka na miejscu. Złożone do kupy, odpowietrzone i... no działa

Holender pisze:Pershing, a cylinderek polerowałeś?

Wróć do „Układ napędowy szeroko pojęty - silnik, sprzęgło, skrzynia.”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości