Problem z rozruchem XJR 1200
- shishqa
- Model i rocznik moto.: R6 2009 XJR 1200 1996
- Województwo: P-wielkopolskie
Witam.Niedawno nabyłem XJR 1200 z 96roku ,moto fajne ale na zimnym silniku lepiej żeby nie było potrzebne do szybkiego awaryjnego użytku
Chciałbym Was zapytać jak poradziliście sobie ze swoimi sprzęgłami rozrusznika,od czego pasuje zestaw naprawczy ?U nas jest dostępna cała gama zestawów naprawczych sprzęgła rozrusznika z wyłączeniem XJR1200 a na Ebay twierdzą ze XS750 XS1100 XS1100S FJ1100 XJR1200 to jedno i to samo.Proszę Was o wsparcie

jeżeli gorzej nie będzie ,to już jest dobrze
-
- Model i rocznik moto.: aprilia moto 6.5 & bmw f800gt
- Województwo: W-mazowieckie
cztery minuty słuchania rozrusznika na luźno i kąśliwe uwagi sąsiadów o poranku (może popchnąć...) zmuszają mnie do naprawy... nie mam czasu i muszę ją komuś powierzyć, w związku z tym mam kilka pytań:
1. czy znacie może serwis, bądź mechanika (nie musi być wirtuozem, byle nie był kowalem) w Warszawie, jej okolicach, który z sercem podejdzie do tematu wymiany sprzęgła rozrusznika - zrobi to dobrze, terminowo.
2. jaki może być w ogóle koszt robocizny? ceny części były podawane w temacie.
aha, czy jest jakaś różnica między częściami do xjr1200 1995-96 od późniejszych (w jakimś katalogu widziałem taki podział)...
moja jest z 96.
dzięki!
1. czy znacie może serwis, bądź mechanika (nie musi być wirtuozem, byle nie był kowalem) w Warszawie, jej okolicach, który z sercem podejdzie do tematu wymiany sprzęgła rozrusznika - zrobi to dobrze, terminowo.
2. jaki może być w ogóle koszt robocizny? ceny części były podawane w temacie.
aha, czy jest jakaś różnica między częściami do xjr1200 1995-96 od późniejszych (w jakimś katalogu widziałem taki podział)...
moja jest z 96.
dzięki!
- hubertm
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP19
- Kontaktowanie:
http://www.szrama.pl/start/
serwis znany i ceniony.
A, że na ul. Farbiarskiej
Terminy są podobno zajebiście długie
serwis znany i ceniony.
A, że na ul. Farbiarskiej

Terminy są podobno zajebiście długie
hubertm
-
- Model i rocznik moto.: aprilia moto 6.5 & bmw f800gt
Dowiadywałem się o koszty robocizny i póki co nie uważam by było to ekonomicznie uzasadnione w mojej xjr'ce. zmieniłem olej na gęstszy i mam wrażenie, że jest lepiej (nie wiadomo na jak długo oczywiście).
Kiedy dzwoniłem przed/w sezonie to słyszałem koszt robocizny - 1.500 pln i czas wykonania usługi - 3 tygodnie. szkoda mi było pozbywać się moto na tak długo.
Może się okazać, że teraz zejdą z ceny, bo nie będzie pracy w serwisach.
Jeszcze nie podjąłem decyzji, ale jak znam życie to w zimowe długie wieczory sam szarpnę silnik...
Kiedy dzwoniłem przed/w sezonie to słyszałem koszt robocizny - 1.500 pln i czas wykonania usługi - 3 tygodnie. szkoda mi było pozbywać się moto na tak długo.
Jeszcze nie podjąłem decyzji, ale jak znam życie to w zimowe długie wieczory sam szarpnę silnik...
m1m2m3 pisze:Kiedy dzwoniłem przed/w sezonie to słyszałem koszt robocizny - 1.500 pln i czas wykonania usługi - 3 tygodnie. szkoda mi było pozbywać się moto na tak długo.
Powiem, że masakra... spodziewałbym się połowy tej kwoty ale tu mnie zabiłeś...
Lubię sie pobawić ale wyciaganie całego silnika z ramy jest juz dla mnie ekstremalna zabawą...
Musze przemyslec temat bo nie chce sie martwić, że gdzieś na trasie mi kiedys nie odpali i bede uwalony...
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
- Województwo: D-dolnośląskie
- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
- Województwo: P-wielkopolskie
Ok. Mi się ślizga czasem sprzęgło więc mam takie spostrzeżenia, przy tym samym oleju cały czas.
A- nie ślizga się przez 2 miesiące bez względu na temperaturę otoczenia
B - przychodzi taki dzień że ślizga się 5 razy dziennie, bez względu na temperaturę otoczenia.
Motto - nie naprawiaj motocykla za pomocą oleju. Bo to jest wrażenie albo przypadek.
Jak Tobie przeszkadza to napraw mechanikę. Olej nie naprawi.
A- nie ślizga się przez 2 miesiące bez względu na temperaturę otoczenia
B - przychodzi taki dzień że ślizga się 5 razy dziennie, bez względu na temperaturę otoczenia.
Motto - nie naprawiaj motocykla za pomocą oleju. Bo to jest wrażenie albo przypadek.
Jak Tobie przeszkadza to napraw mechanikę. Olej nie naprawi.
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
- marecki
- Model i rocznik moto.: RP02 2000
- Województwo: G-pomorskie
- Kontaktowanie:
Piotr_MC_85 pisze:Ostatecznie można pchnąć, kilka razy próbowałem - spokojnie do zrobienia, nie dramatyzujmy XJR to nie skład kolejowy.
Latem miałem moto na działce, jeździłem co któryś dzień, jak pasowało, do pracy, za sprawunkami, czy po prostu z głodu. Pewnego wieczoru, już ubrany podchodzę do ciuchci, ochoczo spycham ją z centralki, wkładam kluczyk, przekręcam zapłon a kontrolki jak w maluchu zimą... nawet nie kręciłem. Na myśl o pchaniu równie dziarsko postawiłem na bocznej, zrzuciłem hałer, rękawice, kurtkę, wsiadłem w puszkę i pojechałem do domu po szelki. Jeszcze tego dnia doładowałem baterię ze źródła pod jajkami

Piotr, chylę czoła Twej krzepie i samozaparciu

"na motorze też można nie jeździć ... i nikt się nie dowie czego mu brakuje c'nie ?"
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
- Województwo: D-dolnośląskie
Wróć do „Układ napędowy szeroko pojęty - silnik, sprzęgło, skrzynia.”