Witam
Pytanie....zalewają mi się świece po tzw.okresie zimowym Wyciągnięciem moto odpaliłem przejechałem się itp stanąłem kolo garażu moto chodziło chodziło i nagle zgasło po kręceniu 2-4 razy nie odpaliła sprawdziłem świece i zalane w sumie to 3 sztuki 1.2 3 gar czwarta jest ok!!! Tylko zastanawiam się dlaczego czy to już wina świec wyeksploatowane czy coś mam z zapłonem nie tak!!!! Mozę ktoś miał podobny problem.
Zalane Świece
Ja ,sie na tym tak dokładnie nie znam , podobno pity smakuje tak samo, barwiony i czysty. nie wiem., Drogi Balciku ja bym wolał nie porównywać silnika malucha z piecem w Moto, chyba że M72. Obroty, moc tolerancje itd, Tomek Kulik, na innym forum pisał że koniecznie bezbarwny to bezbarwny.Ja się znim nie do końca zgadzam ale to on jest Fachura od motocykli a ja nie wiem od czego. Natomiast uwaga na dawkowanie , każdy alkohol znacznie pogarsza warunki smarowania ( w tym wtrysków jak kto ma) . Wiadomo , setka nie nigdy i nikomu zaszkodzi, ale ostrożnie z tym. Są jeszcze pochłaniacze wody STP, bodajże ,ale sądze że to po prostu droższa wesja gorzały. 

Wróć do „Układ napędowy szeroko pojęty - silnik, sprzęgło, skrzynia.”