DRŻENIE
DRŻENIE
Witam. Od jakiegoś czasu zauważam, że jak silnik ma 3 tys obr i więcej (ale tuta j już wiele nie czuję) cały motocykl drży. Niestety nie pamiętam bo wcześniej na to nie zwracałem uwagi. Czy ktoś miał podobnie i ewentualnie jak się z tym uporać? czytałem że fazerki ponoć tak maja i zastanawiam się czy tak ma być bo ten typ tak ma? Czy coś jest nie tak. Bez względu czy jadę czy na postoju to drży przy powyzszej prędkości obrotowej silnika. Z góry dzięki za pomoc.
- Holender
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP10 2005
- Województwo: K-małopolskie
Lekkie wibracje w tym zakresie obrotów(3-4 tyś) mogą się pojawiać, to normalne. Sprawdź jeszcze stan łańcucha, czy jest dobrze nasmarowany i ma prawidłowy luz, nie jest nierównomiernie rozciągnięty lub nie zacina się.
Ostatnio zmieniony wtorek, 30 kwietnia 2013, 20:53 przez Holender, łącznie zmieniany 1 raz.
And any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.
- Holender
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP10 2005
- Województwo: K-małopolskie
Poczytaj tutaj :
http://www.motocykl-online.pl/testy/bmw ... ale-wesolo
http://www.motocykl-online.pl/testy/bmw ... ale-wesolo
And any fool knows a dog needs a home,
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
Jaqbik pisze:Zdzisław pisze:
Skoro świece 2 lata temu wymieniałeś, to kiedy ostatnio były gaźniki robione.
Moje na ten przykład były robione jakieś 6 lat temu
Niech to pozostanie między Nami

Wczoraj miałem przykład idący od kolegi, co wszystko wymienia i robi na czas. Moto(VN1500) po zimie pali 3 litry więcej jak rok temu. Świece czarne. Ale oczywiście wg. niego świece nowe są, założone chyba w zeszłym roku po zimie, gaźnik też był robiony....
...filtr powietrza dmuchany sprężarką, z 3-4 lata temu wymieniony... masakra.
Gaźnik leje paliwem, zawieszenie już robił z przodu, a się okazało, że ni ma wcale tłumienia. Kawą się przejechałem, to jakbym płynął jakimś żaglowcem na wzburzonym morzu, bujało ją na wszystkie boki.
Ale oczywiście według właściciela wszystko gra i buczy ino więcej pali

Normalnie masakra!!!!
Wróć do „Układ napędowy szeroko pojęty - silnik, sprzęgło, skrzynia.”