6,500 RPM i koniec...
-
VersuS
-
pener
-
xjr tomek
tak mysle i
jakie masz wogóle zebatki (przelozenie ) ? przednia i tylnia policz ile ma zabków , moze ktos zrobil zbyt dlugie przelozenie i 6500 obr to max moc jaka wydaje . PRI to pelny przeplyw , wezyk podcisnieniowy jezeli kiedys ktos wymienil i zrobil dluzszy to moze gdzies byc zagiety ,(trzeba przy montazu zbiornika uwazac na ten wezyk lekkie zagiecie i doplyw paliwa jest ograniczony ) chociaz jak by niedostawala paliwa to by tez szarpala wiecej , zejdziesz z gazu ma wiecej czasu do napelnienia sie komory plywakowej i dalej jedziesz az paliwo sie skonczy , wtedy to by wolno dostawalo sie do gaznika paliwo.Zobacz tez czy dostaje wystarczajaco powietrze czy czasem cos nieblokuje doplywu powietrza do airboxa np. szmata
-
wojtekd1
Re: 6,500 RPM i koniec...
Witam serdecznie, mam podobny problem co kolega, na wolnych obrotach moto wkreca się do odciecia, chodzi bardzo dobrze ale podczas jazdy dochodzi do mniej więcej 6 tys obr i dlawi się. Czy kolega który założył wątek znalazł przyczynę problemu?
U mnie wszystko jest wyregulowane, jeździłem z otwartym bakiem i jest to samo..
U mnie wszystko jest wyregulowane, jeździłem z otwartym bakiem i jest to samo..
- Jabol
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 1999
- Województwo: T-świętokrzyskie
- Kontaktowanie:
Stawiam na gaźniki. Podobnie miałem w XJ. Moto na jałowym działało w porządku. Przy wyższych prędkościach nie nadążał z napełnianiem paliwem komory pływakowej i jechał tyle ile mu pozwala ilość benzyny. Dysze były czyste a zabrudzone było sitko pomiędzy gaźnikiem 3 a 4.
- farba
- Model i rocznik moto.: Żółta taryfa
- Województwo: W-mazowieckie
Podobne objawy daje nieszczelność pomiędzy gaźnikiem a airboxem lub nieszczelność samego airboxa , wtedy gaźnik nie jest w stanie podać odpowiedniej ilości paliwa do zassanego powietrza.
Sprawdź też zatyczki od krućców podciśnienia i same krućce ssące .
W każdym razie gaźniki na stół i sprawdzenie całego układu dolotowego .
Sprawdź też zatyczki od krućców podciśnienia i same krućce ssące .
W każdym razie gaźniki na stół i sprawdzenie całego układu dolotowego .
-
wojtekd1
a jakby popsikać jakimś dezodorantem po całości? coś by się musiało zacząć dziać.
Na króćcach owszem są pęknięcia gumy ale nie są głębokie i widać je tylko na zewnątrz. Kurcze mnóstwo rzeczy do sprawdzenia... tak mało czasu
Na króćcach owszem są pęknięcia gumy ale nie są głębokie i widać je tylko na zewnątrz. Kurcze mnóstwo rzeczy do sprawdzenia... tak mało czasu

- farba
- Model i rocznik moto.: Żółta taryfa
Jak staniesz w trasie daleko od domu będziesz miał dużo czasu 

-
wojtekd1
haha dlatego póki maszynki nie zrobię nigdzie dalej się nie wybieram:D
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
A jak Ci nie daj Boże wydech się popsuje, a dokładnie puszka zbiorcza pęknie na wyjściu do tłumika podczas jazdy, to wnet, nawet w sobotę pospawasz w serwisie klimatyzacji. Ja tak miałem niedawno
.
.-
wojtekd1
Znalazłem winowajce.... Podczas składania guma która jest pod akumulatorem zawinela się i zaslaniala wlot do airboxa... Nie miała bidusia czym oddychać. Odbyłem jazde próbna i idzie jak głupia
dzięki panowie za podpowiedzi
do zobaczenia na trasie lwg
dzięki panowie za podpowiedzi
do zobaczenia na trasie lwgNie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Tomson
- Model i rocznik moto.: Yamaha xjr 1300 turbo
I znowu jakiś banał popsuł rzekę krwi, ale dobrze że się udało.
-
wojtekd1
Tomson pisze:I znowu jakiś banał popsuł rzekę krwi, ale dobrze że się udało.
byłem już bliski rozkręcania silnika:D
-
Miszka
potwierdzam,u mnie byly identyczne objawy. płatek gumy przy 6 tyś obr zatykał wlot i było buuuuuuuuuuu..