dobrze startuje czy nie dobrze oto jest pytanie...
- donCezarre
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
u mnie również nierówno chodzi.
Jak odpalam po nocy to obroty ma około 1750-2000, które maleją do 1000-1100 po nagrzaniu.
Raz mi się zdarzyło, że po przejażdżce zapaliłem ponownie silnik i moto sam mi wskoczył na 2000 obr mimo nagrzanego silnika.
Czasem przy jeździe na wolnych obrotach albo na sprzęgle czuję, jakby silnik chciał wyskoczyć, tak obroty oscylują o 200-300 w górę/gół
a najciekawsze jest odczucie jak się jedzie na 1/2 biegu ze stałymi obrotami w okolicach 2000-2500. Czuję jakbym po nierównościach jechał, tak szarpie. Po wciśnięciu sprzęgła jest o wiele głądziej (o ile gładziej może być na naszych drogach)
Jak myślicie czego to kwestia i czy warto coś wyregulować/sprawdzić?
Jak odpalam po nocy to obroty ma około 1750-2000, które maleją do 1000-1100 po nagrzaniu.
Raz mi się zdarzyło, że po przejażdżce zapaliłem ponownie silnik i moto sam mi wskoczył na 2000 obr mimo nagrzanego silnika.
Czasem przy jeździe na wolnych obrotach albo na sprzęgle czuję, jakby silnik chciał wyskoczyć, tak obroty oscylują o 200-300 w górę/gół
a najciekawsze jest odczucie jak się jedzie na 1/2 biegu ze stałymi obrotami w okolicach 2000-2500. Czuję jakbym po nierównościach jechał, tak szarpie. Po wciśnięciu sprzęgła jest o wiele głądziej (o ile gładziej może być na naszych drogach)
Jak myślicie czego to kwestia i czy warto coś wyregulować/sprawdzić?
- Koniu
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: N-warmińsko-mazurskie
- Kontaktowanie:
Normalne jak masz wtrysk to i automatyczne ssanie przy odpalaniu tak będzie zawsze. Do takiego szarpania i ja nie mogłem się przyzwyczaić bo moto ma spory moment i moc i przy nierównościach ruchy drobne manetą się wykonuje motocykl reaguje niestety na to.
Ale te zachowanie na ciepłym silniku to coś nie tak.
Ale te zachowanie na ciepłym silniku to coś nie tak.
A Kunia znasz ? 
Mój tel. 692 486 517

Mój tel. 692 486 517
Koniu pisze:Ale te zachowanie na ciepłym silniku to coś nie tak.
to na szczęście raz tylko wystąpiło, może jakieś przekłamanie w CPU.
W każdym razie w czwartek jadę sprawdzić przyczynę samowolnego zbaczania w prawo i przy okazji poprosze aby sprawdzili zachowanie silnika. Może jakas pierdółka jest do podregulowania.