Sruby do synchronizacji gaźników RP06
Sruby do synchronizacji gaźników RP06
Witajcie. Jakże wielkie było moje zdziwienie gdy przygotowałem motóra do synchro, patrzam a tu nie ma jednej śruby do ustawiania przepustnic parami 1 i 2 z 3 i 4. Tej, która powinna być pośrodku między gaźnikami. To jak ja to mam zrobić? W manualu są 3! Jest ktoś w stanie mnie oświecić?
A masz je rozlokowane wszystkie tak samo? Jak na schemacie w manualu na str. 3-9? To nie jest zarazek, żeby go przegapić. Pomiędzy gaźnikami 2-3 mam tylko kołowrotek do linki gazu? XJ600 miała je wszystkie w linii na osiach przepustnic z przodu gaźników. Chyba niemożebnym jest, żeby jedna była gdzie indziej.
- ivo
- Model i rocznik moto.: GSX 1400
- Województwo: D-dolnośląskie
Maciej dobrze pisze-środkowa śruba jest koło mechanizmu obrotowego linek,pochylona do przodu.Schemat w manualu o którym piszesz dotyczy gaźników BS 36 z RP 02 do 2001r.Ty masz RP 06 więc gaźniki są inne BSR 37 i śruby do regulacji przepustnic są w nich inaczej rozmieszczone.W manualu do XJR nie znalazłem schematu gaźników BSR 37.Są za to w katalogach części.
J....ć stare baby