Króćce do xjr 1300
- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
- Województwo: P-wielkopolskie
Tytus pisze:U mnie, ani w starych, ani w nowych nie widzialem wstawki metalowej - chyba, że jest zalana gumą.
To nie wstawka. Między gumą/plastikiem zewnętrznym a gumą/plastikiem wewnętrznym POWINIEN być metal. Podkreślam że powinien jak pamietam bo nie bedę wykręcał żeby sprawdzać. Pękniecia na zewnątrz nie są pęknięciami wewnątrz.
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
No skończyłem gmerać przy hamulcach pora na filtry itp. przy tej okazji zauważyłem że 2 króćcom brakuje jednego ucha mocującego dociskają je solidnie gaźniki jednak postanowiłem wymienić. Okazało się (jak zwykle), że ciężko to dostać.
Znalazłem na e-bayu tylko cena 350zł/szt. jest masakryczna jak za kawałek gumy. Już kurcze bym wolał oliwiarkę za to kupić.
Kolega gajny podał dobry link i tutaj mam dylemat czy będą pasować króćce o numerach 4KG-13586-00(lewe) oraz 4KG-13596-00(prawe). Przeszukałem neta i wydaje się że by pasowały na kilku stronach są te części wy-listowane jako pasujące do XJR1300SP. Oni napisali że są do 1200. Czy ktoś może to jeszcze skonfrontować z rzeczywistością. Dzięki za pomoc.
Znalazłem na e-bayu tylko cena 350zł/szt. jest masakryczna jak za kawałek gumy. Już kurcze bym wolał oliwiarkę za to kupić.
Kolega gajny podał dobry link i tutaj mam dylemat czy będą pasować króćce o numerach 4KG-13586-00(lewe) oraz 4KG-13596-00(prawe). Przeszukałem neta i wydaje się że by pasowały na kilku stronach są te części wy-listowane jako pasujące do XJR1300SP. Oni napisali że są do 1200. Czy ktoś może to jeszcze skonfrontować z rzeczywistością. Dzięki za pomoc.
- ivo
- Model i rocznik moto.: GSX 1400
- Województwo: D-dolnośląskie
Dużo podzespołów z 4PU i 4RB(1200) pasuje do RP 02.Tak też jest w przypadku króćców ssących.Ich oznaczenie katalogowe jak wyżej napisałeś to 4KG-13586-00 lewy i 4KG-13596-00 prawy.Te króćce występują w modelach wyposażonych w gaźniki BS 36 Mikuni,czyli od 4PU do RP 02(1995 do 2001r).Tak więc będą na 100% pasować.Późniejsze modele miały gaźniki BSR 37 więc króćce ssące miały oznaczenie 5EA-13586-10 lewy,5EA-13596-10 prawy dla modelu RP 06 i 5EA-13586-20 lewy,5EA-13596-20 prawy dla modelu RP 10.Czy wszystko jasne.? 

J....ć stare baby 

- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
ivo pisze:Od dzielnicowego.turbo pisze: nie wiem gdzie te informacje wykopałeś.Trza sobie pomagać.
Sprawdzimy ZdzichuZdzisław pisze:Podobno króćce od FJ1100 135KM również pasują.
Na francuskim forum piszą, że pasują wręcz idealnie(w końcu ten sam silnik..) lecz jakiś szczegół jest co coś nie ten tegesuje zaś z ramą czy jakoś tak i trzeba coś tam chyba przypiłować... ale mój francuski jest gorszy od rosyjskiego więc nie doczytałem o co lotto...