6-7 T. i lipa
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
Pytałem o KNa, gdyż wystarczy przegiąć w jego nasączaniu pałkę z olejkiem i takie cuda mogą się dziać.
Lecz skoro masz normalny, nowy ze sklepu, pod ten typ moto to powinno być ok. Ale jak widać coś jest nie ten teges.
KN TAKI pasuje, może znajdziesz gdzieś taniej. Jak chcesz zaoszczędzić kilka plnów, to możesz załadować do obudowy filtr papierowy np. Hiflo czy jakiś inny.
Ew. zadzwoń czy udaj się do salunu jak pisze Jarek i ci powiedzą, co możesz sobie zakupić do krówki
.
Lecz skoro masz normalny, nowy ze sklepu, pod ten typ moto to powinno być ok. Ale jak widać coś jest nie ten teges.
KN TAKI pasuje, może znajdziesz gdzieś taniej. Jak chcesz zaoszczędzić kilka plnów, to możesz załadować do obudowy filtr papierowy np. Hiflo czy jakiś inny.
Ew. zadzwoń czy udaj się do salunu jak pisze Jarek i ci powiedzą, co możesz sobie zakupić do krówki

Zdzislaw. Filtr mialem zalozony nowy hiflo. Sprawdzilem w sklepie symbol i jest ok.
Dokrecam pokrywe filtra i sie nie wkreca na obroty,jak odkrece te obudowe i ka uchyle to jest ok.
Dla mnie ewidentnie wina filtra ale jeden mechanik dzisiaj powiedzial ze moze to byc kwestia ustawien gaznika. Nie ingerowalem w zadne ustawienia powietrza a wrecz wydaje mi sie ze ich nie ma oprocz dyszy ktorych nie wykrecalem. Wymienie na inny filtr papierowy bo na lepszy juz nie mam
kasy.
Dam znac
Dokrecam pokrywe filtra i sie nie wkreca na obroty,jak odkrece te obudowe i ka uchyle to jest ok.
Dla mnie ewidentnie wina filtra ale jeden mechanik dzisiaj powiedzial ze moze to byc kwestia ustawien gaznika. Nie ingerowalem w zadne ustawienia powietrza a wrecz wydaje mi sie ze ich nie ma oprocz dyszy ktorych nie wykrecalem. Wymienie na inny filtr papierowy bo na lepszy juz nie mam
kasy.
Dam znac
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
Utnij tę ryrę co wchodzi w środek, zostaw tylko jakieś 2 cm kołnierz. Ten mod chyba wszyscy mają zrobiony, łącznie ze mną.
Dodatkowo wywaliłem ten wlot całkowicie. Moto bangla jak trzeba.
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2876&highlight=wlot
Dodatkowo wywaliłem ten wlot całkowicie. Moto bangla jak trzeba.
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2876&highlight=wlot
- mariuszdg
- Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
- Województwo: S-śląskie
- Kontaktowanie:
Mi kiedyś Maryna wyjeła z filtra jkąś prehistoryczną ważkę (lub ćmę, o szczegóły odsyłam do posła Niesiołowskiego). Hoterstwo było tak wielkie. I nie uwieżycie ale odważyło się zdechnąć z rozpostartymi skrzydełkami (nie wiem czy te bezkręgowe owady mają skrzydła, czy to się inaczej zwie). Myślicie, że to miało wpływ na podwyższone spalanie?ivo pisze:Mały 1 sprawdź czy w puszce filtra(airboxie) coś nie siedzi.Może coś tam wpadło i blokuje dopływ powietrza do gaźników?
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."