kranik
- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
- Województwo: P-wielkopolskie
Re: kranik
https://www.youtube.com/watch?v=hzTcGsSkkeI
Kierowniku - czy w związku z nowym forum Twoje zapory z drutu kolczastego przestały działać?
Kierowniku - czy w związku z nowym forum Twoje zapory z drutu kolczastego przestały działać?
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
- JAREK
- Administrator
- Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
- Województwo: E-łódzkie
- Kontaktowanie:
Wszystko jest w porządku arturze. Kolega witał się.
- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
- Województwo: P-wielkopolskie
...a to pardąsik ale nie zauważyłem mimo że byłem czujny
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
Mam pytanie co do zasady działania kranika. Z racji tego, że nie ma on pozycji OFF, co się będzie działo po odpięciu i zdjęciu zbiornika. Czy paliwo będzie się lało? Czy jest to na zasadzie podciśnienia jakiegoś?? Czy jeśli paliwo po zdjęciu zbiornika leje się jak z kranu to znaczy ,że kłania się zestaw naprawczy kranika czy to tak ma być??
po zdjęciu zbiornika, czy też wężyka z kranika paliwo się lać nie będzie - kranik jest podcisnieniowy (podcisnienie doprowadzane od króćca cienszym wezykiem do kranika.
Jak cieknie to znaczy ze czeka cie montaż zestawu naprawczego.
oczywiście na ON i RES nie leje się, na PRI się zawsze leje...
Jak cieknie to znaczy ze czeka cie montaż zestawu naprawczego.
oczywiście na ON i RES nie leje się, na PRI się zawsze leje...

Ok. To wszystko jasne. Dzięki.
Rozebrałem kranik i membrana nie była uszkodzona. Przedmuchałem delikatnie, założyłem i jest ok. Nie cieknie. 110 zł na zestaw naprawczy zostało w Togasiowej kieszeni
Rozebrałem kranik i membrana nie była uszkodzona. Przedmuchałem delikatnie, założyłem i jest ok. Nie cieknie. 110 zł na zestaw naprawczy zostało w Togasiowej kieszeni