Jak postawić XJR bez kół ?
- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
- Województwo: P-wielkopolskie
Jak postawić XJR bez kół ?
Czyli jak w temacie. Jeżeli komuś się zdarzyło i wie to niech gada. Oczywiście chodzi mi o technikę amatorską czy jak kto woli druciarską ponieważ uwagi z cyklu - w takim a takim serwisie mają taki a taki podnośnik specjalnie przygotowany do... darujemy sobie. Do serwisu to i moja córka doprowadzi motocykl. Wydaje mi się na oko że miska olejowa jest niżej jak rama. Na niej bym nie opierał. czyli wg mnie pozostaje rama. ?
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
artur pisze:mariuszdg pisze:XJRa stoi jak sztywny pal Azji bez kół na centrali i byle czym podłożonym pod kolektor
Ok maryjanie też to rozważałem ale jak wtedy z przeniesieniem moto np do garażu sąsiada?
Ktos bedzie mial ciezko...
Ja, jak ostatnio dlubalem przy przodzie, to podlozylem, co mialem pod reka.... czyli dwie obsrupane cegly i polowe klocka od europalety

Edit, fota, na której widać moją "kobyłkę":

Z tego co zauważyłem, można podłożyć jakąś starą felgę stalową, alumeninową w rozmiarze 15-17 cali, szerokość bez udziwnień typu 250 czy 300mm....

Wróć do „Rama i części obudowy.”