Brak mocy
- farba
- Model i rocznik moto.: Żółta taryfa
- Województwo: W-mazowieckie
Brak mocy
Kup se chopie chińskie zegary na alieexpress i bez grzebania w instalacji motocykl będzie jeździł jak należy. ( piękne nie będą - ale tanie)
I zapamiętaj że "półśrodki prowadzą do ćwierć rezultatów"
I zapamiętaj że "półśrodki prowadzą do ćwierć rezultatów"
- Wulu
- Model i rocznik moto.: Xjr 1300 2001 rp06
- Województwo: K-małopolskie
Re: Brak mocy
Przejedziesz się razem z innym pojazdem ze stałą prędkością i porównasz wskazania. Jeśli będą różne, a pewnie będą, to budziki do wywalenia, albo allegro. Możesz użyć też GPS.
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
Brak mocy
Zegary jak zegary, na moje również z Bandita są, moja teoria chyba byłaby właściwa. Wystarczy popatrzeć na mile i km, prędkość max=140 Mph/224km/h. Pozostaje posłuchać rady Pana farby i po problemie. Ewentualnie wywalić nakładkę właściwej tarczy kilometrowej i finito.
To by odpowiadało tym 125km/h na zębatce 17z. Ja na 18 mam licznikowe 125 i 4500 obr/min.80km/h przy 5000 tys.na 5 biegu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony wtorek, 23 sierpnia 2016, 20:10 przez Zdzislaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżdżę tym motocyklem od 2 miesięcy i kompletnie nic nie zmieniałem. A te cuda na kiju to sprawka poprzednich właścicieli... Jutro postaram się porównać z gps...
Witam. Zrobiłem dzisiaj pomiar z Gps. Mieliście racje licznik oszukuje. Dziękuję wszystkim za pomoc w rozwiazaniu probelemu. Pozdrawiam
- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
To pochwal się ile miałeś zamiast 80 km/h
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
- donCezarre
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
BenyDeny pisze:Witam. Zrobiłem dzisiaj pomiar z Gps. Mieliście racje licznik oszukuje. Dziękuję wszystkim za pomoc w rozwiazaniu probelemu. Pozdrawiam
O ile?
Na liczniku wskazywał mi 60 km/h a gps 100 km/h. Mam nadzieje ze za ten czas co jezdzilem nieświadomie nie dostane żadnej pamiątki w postaci zdjęcia...

- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
- Województwo: P-wielkopolskie
to żeś przez miasto zapierdalał 120? Nie dziwiło Ciebie że wszyscy zostają z tyłu? Tzn i tak zostają ale w takim tempie?
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
Panowie no co mam wam powiedzieć. Przez miasto raczej jeżdżę spokojnie a na autostradzie to wiadomo można odkręcić trochę. W sumie jak licznik wskazywał mi 140km/h a realnie było pewnie ok 180 myślałem sobie no kurde czuc ta prędkośc ale tłumaczyłem sobie to tym ze nie mam owiewki no i trochę wieje... grunt ze juz wiem ze licznik oszukuje i się wg nim nie sugeruje...
- virtu
- Model i rocznik moto.: FJR 2007
- Województwo: G-pomorskie
BenyDeny pisze:Panowie no co mam wam powiedzieć. Przez miasto raczej jeżdżę spokojnie a na autostradzie to wiadomo można odkręcić trochę. W sumie jak licznik wskazywał mi 140km/h a realnie było pewnie ok 180 myślałem sobie no kurde czuc ta prędkośc ale tłumaczyłem sobie to tym ze nie mam owiewki no i trochę wieje... grunt ze juz wiem ze licznik oszukuje i się wg nim nie sugeruje...
Patrz na pozytywy:) Teraz przy 140 będzie mniej wiało

Tomek z Gdańska