Porjekt XJr 1300sp
- Flanker
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 SP 1999
- Województwo: O-opolskie
Porjekt XJr 1300sp
Sam skorzystałem merytorycznie na projekcie Aluma i czekam na jego nowy projekt, o ile się pojawi na tym forum. Motonga ogarnął pięknie i za to należy się szacunek.
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.
- Maciejka
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2005
- Województwo: P-wielkopolskie
Re: Porjekt XJr 1300sp
Ależ ja nie krytykuję Aluma. Nawet podziwiam jego zaangażowanie i wytrwałość. Po prostu nie rozumiem po co to zrobił. Ani to na handel, ani nie dla siebie. Takie umoczenie 5 miesięcy. Gdyby chociaż napisał "odbudowałem, pojeździłem - nie to nie dla mnie. Za wolna, niewygodna itd. Wolę R1" A tu nic. Koniec projektu. Sprzedaż.
Mrycu - łańcuch naciągnąłem drugiego dnia po zlocie, nawet gdzieś o tym pisałem.
Mrycu - łańcuch naciągnąłem drugiego dnia po zlocie, nawet gdzieś o tym pisałem.
Maciejka pisze:Ja tu czegoś nie rozumiem. Kupiłeś moto w listopadzie. Skończyłeś remont w marcu. Włożyłeś ponad 7300, a sprzedajesz za 13500. Nawet jeżeli dostałeś moto za darmo to wychodzi koło 6000 za 5 miesięcy Twojej pracy. Wiem, że nie da się odzyskać pieniędzy z takiego projektu, ale to jest dłubanie dla samego dłubania. No jakoś nie rozumiem po co
Chyba nie musisz rozumieć - póki co to wolny kraj i niech sobie Alum robi co chce. Jak będzie miał gest to za darmo odda i nic komukolwiek do tego
- donCezarre
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
Maciejka pisze:Ależ ja nie krytykuję Aluma. Nawet podziwiam jego zaangażowanie i wytrwałość. Po prostu nie rozumiem po co to zrobił. Ani to na handel, ani nie dla siebie. Takie umoczenie 5 miesięcy. Gdyby chociaż napisał "odbudowałem, pojeździłem - nie to nie dla mnie. Za wolna, niewygodna itd. Wolę R1" A tu nic. Koniec projektu. Sprzedaż.
Jedni mają drajwa w tworzeniu inni w posiadaniu. Ot co.
Prawdziwy mistrz wygrywa zawsze.......
- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
"Lincz", "wolny kraj", "nie wychylać się" - do czego to się odnosi, bo nie nadążam?
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
- alum
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 1999
- Województwo: S-śląskie
Porjekt XJr 1300sp
przebieg 2500km od remontu, chodzi jak marzenie 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
życie nie jest złe,,,,ma poprostu słodko gorzki smak....
- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
- Województwo: P-wielkopolskie
Nie powinien. Reszta perfecto!
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
- alum
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 1999
- Województwo: S-śląskie
Cyka , cyka,, ale juz mi to nie przeszkadza, Zawory są ok. Taki urok tego silnika,
życie nie jest złe,,,,ma poprostu słodko gorzki smak....
- farba
- Model i rocznik moto.: Żółta taryfa
Porjekt XJr 1300sp
1 Lepiej galwanizować stare ,nowe potrafią nieźle kosztować i być dostępne tylko w aso na zamówienie
2 stosował , efekt zblżony do szkiełkowania ,szybko czernieje , szkiełkowanie skuteczniejsze i bardziej efektywne
3 włókniny ścierne , szczotki z tworzywa ściernego ,gąbki ścierne . Wszystko to znajdziesz w ofercie 3M w różnych gradacjach .
2 stosował , efekt zblżony do szkiełkowania ,szybko czernieje , szkiełkowanie skuteczniejsze i bardziej efektywne
3 włókniny ścierne , szczotki z tworzywa ściernego ,gąbki ścierne . Wszystko to znajdziesz w ofercie 3M w różnych gradacjach .
- Wulu
- Model i rocznik moto.: Xjr 1300 2001 rp06
- Województwo: K-małopolskie
XRzysJek pisze:Co lepiej: kupić nowe śruby czy stare dać do ocynku? Gdzie kupić śruby wszelakie do motoru XJR jak już ?
Stosował ktoś sodowanie aluminium?
Czym szczotkować metal czy alu by było ładne a nie raziło gał od polerki?
Co do sodowania nie wiem, ale aluminium przed lakierowaniem się chromianuje. Efekt nie jest ciekawy, to tylko podłoże do lakieru proszkowego. Surowe aluminium nie nadaje się do eksploatacji, bo się utleniania (tlenek glinu). Efektem są plamy. Szczotkowanie jest ładne na chwilę, potem utlenianie zwycięża. Najtrwalszy efekt ma polerowanie, bo oprócz gładkiej powierzchni mamy ją jeszcze utwardzoną. Z doświadczenia wiem, że wytrzymuje najdłużej. Inne powierzchnie, to np. anodowanie, ale to nie tania rzecz, przy małych ilościach.
Temat stary, ale podpytam, żeby nie zaczynać nowego. Przede wszystkim gratulacje, piękna robota.
Zamierzam przed sezonem zrobić szlifik (docieranie) zaworów. Jest jakieś narzędzie do rozpinania zaworów?
Zamierzam przed sezonem zrobić szlifik (docieranie) zaworów. Jest jakieś narzędzie do rozpinania zaworów?
- farba
Na Białołękckiej masz "auto szlif" ogarną ci głowicę profesjonalnie
Autoszlif Olszewski? Ile orientacyjnie może kosztować regeneracja. To kwestia 3-4 stów, czy raczej 1-2 tysie?
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 16 stycznia 2017, 11:15 przez Wilku, łącznie zmieniany 1 raz.
- farba
XZrzychu wszystko jest kwestią kości roboczogodzin ludzi i maszyn .
Za cztery gary 16 ventyli kompleksowo skasowali 8 stów,sam zawiozłem i odebrałem .
Za cztery gary 16 ventyli kompleksowo skasowali 8 stów,sam zawiozłem i odebrałem .
farba pisze:Za cztery gary 16 ventyli kompleksowo skasowali 8 stów,sam zawiozłem i odebrałem .
8 stów to przyzwoita cena.