Gdzieś jest za mokro !
- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
- Województwo: P-wielkopolskie
Gdzieś jest za mokro !
Otóż sprawy wygladają tak - ostatnio tzn od powrotu z Niemiec potem do i z Bornego zawsze jak pada deszcz silnik zaczyna przerywać. Pracuje na 2 lub 3 garach. Jak dam niższy bieg i odkrece to wchodzi na obroty ale tylko na wysokich pali normalnie. Na niskich znowu kaszle. Zawsze jak przestanie padać wszystko jest ok. może być mokro i kałuże i będzie ok. Zaczyna padać i znowu kaszle. Gdzie szukać przyczyny?
- Koniu
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: N-warmińsko-mazurskie
- Kontaktowanie:
Zanim wydasz kasę możesz spróbować czy to na pewno kable wysokiego napięcia patentu z taśmą izolacyjną. Ściągnij zbiornik naciągnij podwójną warstwę taśmy izolacyjnej na przewody w sumie to możesz i objechać razem fajki i pojeździj trochę. Jak się polepszy to kable i fajki jak nie to szukać dalej 

A Kunia znasz ? 
Mój tel. 692 486 517

Mój tel. 692 486 517
- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
- Województwo: P-wielkopolskie
zela-r1 pisze:artur wymień przewody wysokiego napięcia (te od cewki do świec)
Azymut pisze:wymieniełbym kable wysokiego napięcia (cewki-świece),
Juz może dokładnie nie pamiętam ale wydaje mi się że przewody są zatopione w cewkach. Jezeli tak ( nie miałem czasu się upewnić) to wymiana samych przewodów może być problematyczna
Koniu pisze:możesz spróbować czy to na pewno kable wysokiego napięcia patentu z taśmą izolacyjną
Podobna historia chodziła mi po głowie podczas jazdy.
JAREK pisze:kup sobie trochę więcej to od gniazdka w domu będziesz mógł się troszkę oddalić...
Bardzo śmieszne Szefie...baaaaardzo śmieszne !

P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie