Wyciek
Wyciek
Mianowicie. Mam problem z wyciekiem prawdo podobnie z olejem? Cała miska jest mokra uszczelniacz od skrzyni biegów też a był wymieniany razem z uszczelniaczem od napędu (mała zębatka przód) Nie wiem co robic? Moze uszczelka miski? Na allegro widziałem za 50zł Kupic produkt nie wiadomo skąd? Jak wiecie dajcie namiary na jakis sprawdzony sklep z częściami.
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
Jak już umyjesz i sprawdzisz skąd leci, to weź poczytaj tą książkę: słownik.
Gdzie są kropki, przecinki
. Ja musiałem to przeczytać 4x, żeby cokolwiek zrozumieć.
Gdzie są kropki, przecinki

Zdzisław pisze:Jak już umyjesz i sprawdzisz skąd leci, to weź poczytaj tą książkę: słownik.
Gdzie są kropki, przecinki. Ja musiałem to przeczytać 4x, żeby cokolwiek zrozumieć.
Wybacz...Kac morderca nie ma serca.
Mska umyta. W jednym miejscu delikatnie cieknie. Teraz trzeba załatwić uszczelkę. ( Jakieś namiary ) ??
Wymienie resztę uszczelniaczy. moze bd git. I pytanko... Powinien być delikatny luz na dzwigni zmiany biegów????? Chodzi mi o ten bolec co z silnika wychodzi. Delikatnie nim poruszam a tam olej;/;/ To normalne??
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
Wałek zmainy biegów jest osadzony w deklu, za pomocą łożyska igiełkowego w koszyczku, wraz z nim jest simmering. Luz minimalny będzie, jak się łożysko bądź wałek wyrobi ale to raczej norma, chyba, że lata na boki jak żyd po pustym sklepie. Wtedy można się martwić.
Uszczelkę możesz kupić na allegro, bądź w Intercarsie, jeżeli takowy masz niedaleko siebie zamów, na drugi dzień będzie.
Resztę uszczelniaczy zostaw w spokoju, jeżeli nie ciekną nie ma sensu wymieniać, chyba, ze są już zmurszałe.
Na początek możesz dokręcić delikatnie śruby sąsiadujące z miejscem wycieku, ale bardzo delikatnie, żebyś nie przekręcił gwintów. Robisz to na własną odpowiedzialność
. Jeżeli to nie pomoże, to tylko wymiana uszczelki. Nic trudnego, jeżeli się wie co robić
. Dostęp do michy jest przezajebisty, tylko trzeba wywalić z dołu kolektory wydechowe z puchą.
Uszczelkę możesz kupić na allegro, bądź w Intercarsie, jeżeli takowy masz niedaleko siebie zamów, na drugi dzień będzie.
Resztę uszczelniaczy zostaw w spokoju, jeżeli nie ciekną nie ma sensu wymieniać, chyba, ze są już zmurszałe.
Na początek możesz dokręcić delikatnie śruby sąsiadujące z miejscem wycieku, ale bardzo delikatnie, żebyś nie przekręcił gwintów. Robisz to na własną odpowiedzialność

Zdzisław pisze:Wałek zmainy biegów jest osadzony w deklu, za pomocą łożyska igiełkowego w koszyczku, wraz z nim jest simmering. Luz minimalny będzie, jak się łożysko bądź wałek wyrobi ale to raczej norma, chyba, że lata na boki jak żyd po pustym sklepie. Wtedy można się martwić.
Na początek możesz dokręcić delikatnie śruby sąsiadujące z miejscem wycieku, ale bardzo delikatnie, żebyś nie przekręcił gwintów. Robisz to na własną odpowiedzialność. Jeżeli to nie pomoże, to tylko wymiana uszczelki. Nic trudnego, jeżeli się wie co robić
. Dostęp do michy jest przezajebisty, tylko trzeba wywalić z dołu kolektory wydechowe z puchą.
No to wałek jest okej. Delikatne ma luzy minimalne. Motocykl sporo czasu stał uszczelki i inne gumowe pierdoły nie są w dobrym stanie. Wymienie resztę uszczelniaczy. NIe są takie drogie. Miska dokręcona. Moze nie będzie potrzeby wymieniać uszczelki. Zobaczymy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.