Sygnalizacja rezerwy paliwa
Sygnalizacja rezerwy paliwa
Witam
Czy któryś z kolegów mógłby opisać prawidłowe sygnalizowanie rezerwy paliwa RP10 2005.
Wskaźnik działa O.K. ale w instrukcji znalazłem info że powinien pojawiać się dodatkowy licznik km. U mnie nic takiego nie ma, a kontrolka stacji wyświetla się cały czas.
Pozdrawiam
Czy któryś z kolegów mógłby opisać prawidłowe sygnalizowanie rezerwy paliwa RP10 2005.
Wskaźnik działa O.K. ale w instrukcji znalazłem info że powinien pojawiać się dodatkowy licznik km. U mnie nic takiego nie ma, a kontrolka stacji wyświetla się cały czas.
Pozdrawiam
- JAREK
- Administrator
- Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
- Województwo: E-łódzkie
- Kontaktowanie:
Pierwsze słyszę o takim rozwiązaniu.
Nie ufam za bardzo wskaźnikowi więc zawsze po zatankowaniu przekręcam na "ON" i jeżdżę aż zacznie się krztusić, wtedy na "RES" i pomału rozglądam się za stacją.
Ostatnio zauważyłem, że jak już jest naprawdę mało w baku to mruga kilka razy cała skala wskazania poziomu paliwa.
Nie ufam za bardzo wskaźnikowi więc zawsze po zatankowaniu przekręcam na "ON" i jeżdżę aż zacznie się krztusić, wtedy na "RES" i pomału rozglądam się za stacją.
Ostatnio zauważyłem, że jak już jest naprawdę mało w baku to mruga kilka razy cała skala wskazania poziomu paliwa.
- jacekxjr78
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2005
- Województwo: K-małopolskie
robie tak samo jak jaro napisal z tym ze u mnie jak jest malo to zanika ostatnia kreska ,a mruga jak nie podepne kostki poziomu paliwa
Ostatnio zmieniony środa, 8 października 2014, 10:01 przez jacekxjr78, łącznie zmieniany 1 raz.
- jacekxjr78
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2005
- Województwo: K-małopolskie
- cleaner
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2007
- Województwo: D-dolnośląskie
Re: Sygnalizacja rezerwy paliwa
GrzechuB pisze:Witam
Pozdrawiam
Pewnie tak jak wyżej napisał Mariusz masz instrukcje do wtryskowców - tam pokazuje sie dodatkowy licznik i zaczyna liczyc kilometry przejechane na rezerwie.
BTW - moim zdaniem to głupie rozwiązanie - jak kończy sie paliwo a moto stoi na bocznej to za każdym razem licznik się włącza.
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
JAREK pisze:U mnie też z czasem zanika ostatnia kreska/prostokącik ale wcześniej kończy się paliwo z poziomu "ON" więc musze przekręcic na "RES" po czym po iluś tam km znika rzeczona kreska/prostokącik.
Czyli poziom rezerwy czy na gaźniku, czy na wtrysku jest bardzo zbliżony, jeśli nie identyczny.
cleaner pisze:moim zdaniem to głupie rozwiązanie - jak kończy sie paliwo a moto stoi na bocznej to za każdym razem licznik się włącza.
U mnie tylko tak jest, kiedy mam poniżej połowy zawartości zbiornika.
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
GrzechuB pisze:zmieniam na RES, gdy na wskaźniku jest jeszcze jedna kreska, która i tak znika po 20 km. A paliwa mam jeszcze z 5L.
Czyli wszystko w normie, wtrysk też łapie rezerwę z jedną kreską, która się utrzymuje 20-30 km w zależności od stylu jazdy. Przy prędkościach kodeksowych da się na rezerwie zrobić blisko 100 km, ale przeważnie robi się ok. 70, coby doszczętnie nie osuszać bańki.