Opony
- Koniu
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: N-warmińsko-mazurskie
- Kontaktowanie:
Opony
Tak z rozpędu zakładam nowy temat
Admin lubi porządek to pomoge ha ha ha Teraz latam na Michlinach Pilot Road i jestem zadowolony dobre lacze pieknie trzymają tak jak jeżdże niegdy mnie nie zawiodły. Mam na nich nakrecone za mojej kadencji ponad 9 tys km a do ogranicznika jeszcze troche zostało myśle że z 2 tys jeszce wytrzymają spokojnie, czasami sie do tego przekopało droge żwirową dla szpanu na odchodne, krótkie palonka były ze dwa i uważam sie sie zaj....ście trzyma jak na to co przeszła do tej pory. Polecam chociaż jest już nowszy model.

A Kunia znasz ? 
Mój tel. 692 486 517

Mój tel. 692 486 517
- balth
- Model i rocznik moto.: K1300R15
- Województwo: W-mazowieckie
poprzednio jeździłem na pilot eee sportach jeśli dobrze pamiętam a teraz mam pilot roady 2. dałem za komplet 1100 PLN i to była normalna cena w GB. czyli IMHO kupiłem nieźle.
same gumy sa ok - nawet bardzo ok. zasuwam głównie po mieście i okolicach a większe trasy raczej mnie omijają
bardzo fajnie trzymaja się drogi a zwłaszcza na mokrym widac różnicę w stosunku do innych.
według mnie warte polecenia.
same gumy sa ok - nawet bardzo ok. zasuwam głównie po mieście i okolicach a większe trasy raczej mnie omijają

według mnie warte polecenia.
bye
balth
balth
- Koniu
- Kontaktowanie:
Sami zobaczcie
http://www.amazon.com/s/ref=sr_nr_i_0?i ... automotive
no i drugi z pilot road 2
http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_auto/ ... d2&x=0&y=0
To ceny za sztuke aż sie wyć chce do księżyca jak to możliwe dodać ze 30 $ za przesyłkę i macie laczki jak sie patrzy tylko to najpierw musi dojść do jakiegoś znajomego w stanach a potem on musiałby wam tu to przysłać tak samo aparaty komputery i inne wszystko rpaktycznie o połowe tańsze jak u nas, straszne.
http://www.amazon.com/s/ref=sr_nr_i_0?i ... automotive
no i drugi z pilot road 2
http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_auto/ ... d2&x=0&y=0
To ceny za sztuke aż sie wyć chce do księżyca jak to możliwe dodać ze 30 $ za przesyłkę i macie laczki jak sie patrzy tylko to najpierw musi dojść do jakiegoś znajomego w stanach a potem on musiałby wam tu to przysłać tak samo aparaty komputery i inne wszystko rpaktycznie o połowe tańsze jak u nas, straszne.
A Kunia znasz ? 
Mój tel. 692 486 517

Mój tel. 692 486 517
- ptysiornia
- Model i rocznik moto.: Tiger 900 Rally Aragon
- Kontaktowanie:
Witam!
Ja w Ciuchci przez ostatnie 2 sezony jeździłem na Dunlopach Sport Maxach D220 ST i na wiosnę kupiłem jej nowiutki komplecik tego samego modelu. Opony wg mnie super! Nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek zaskoczył mnie nieprzewidywalnym zachowaniem na suchej, mokrej czy nawet zimnej nawierzchni.
Niestety nie mogę tych samych słów napisać o Sport Maxach D265, które seryjnie Yamaha zafundowała Sikorce - opony twarde i śliskie w każdych warunkach do tego stopnia, że nawet w lecie 2 razy się zastanawiałem czy odkręcać mocniej na wyjściach z zakrętów, bo potrafią złapać uślizg
. Dlatego właśnie na wiosnę będę miał je do sprzedaży, bo Sikorka dostanie D220-tki.
Zrobiłem na nich dotychczas ok 2 900 km.
Ja w Ciuchci przez ostatnie 2 sezony jeździłem na Dunlopach Sport Maxach D220 ST i na wiosnę kupiłem jej nowiutki komplecik tego samego modelu. Opony wg mnie super! Nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek zaskoczył mnie nieprzewidywalnym zachowaniem na suchej, mokrej czy nawet zimnej nawierzchni.
Niestety nie mogę tych samych słów napisać o Sport Maxach D265, które seryjnie Yamaha zafundowała Sikorce - opony twarde i śliskie w każdych warunkach do tego stopnia, że nawet w lecie 2 razy się zastanawiałem czy odkręcać mocniej na wyjściach z zakrętów, bo potrafią złapać uślizg

Zrobiłem na nich dotychczas ok 2 900 km.
ptyś
Oj, grzmi! Będzie burza!
Oj, grzmi! Będzie burza!
hehehe dobry powerslide nie jest zły ;] polecam przejazd przez błoto i "w palnik" a później to już tylko modlić się do jakiegoś bożka przyczepności i równowagi żeby gleby nie bylo
W moim fortepianie po kupnie były Metzelery Z3 i jakoś tak ze mną chyba z 9 tyś wytrzymały + ok 3 tyś poprzednik wytoczył na nich. I tak jak counterox to ładnie ujął środek się zorał ostro (może za mało winkielków zrobiłem albo ciśnienia za dużo hehe)
Na ten sezon wkładam też Metzelera tylko ze już Roadtec'a Z6 - zobaczymy jak będzie. Ponoć na mokrym się jeszcze lepiej trzymają niż Z3. Pojeździmy - zobaczymy.

W moim fortepianie po kupnie były Metzelery Z3 i jakoś tak ze mną chyba z 9 tyś wytrzymały + ok 3 tyś poprzednik wytoczył na nich. I tak jak counterox to ładnie ujął środek się zorał ostro (może za mało winkielków zrobiłem albo ciśnienia za dużo hehe)
Na ten sezon wkładam też Metzelera tylko ze już Roadtec'a Z6 - zobaczymy jak będzie. Ponoć na mokrym się jeszcze lepiej trzymają niż Z3. Pojeździmy - zobaczymy.
- balth
counterox pisze:Witam
Testowałem podczas wilgotnej nawierzchni Pirelli Diablo i powiem, że trzymają super, ciężko zerwać przyczepność, trzeba naprawdę ostro manetką przykręcić, dobre trzymanie w zakrętach
na diablo jeździłem na k1200r - zajefajne gumy. ale wolę nie myśleć o ich trwałości....
bye
balth
balth
balth pisze:Koniu pisze:Mam pirelli pilot Road i uważam że dobre opony dobrze trzymaja i żywotne na swojej zrobiłem 9 tys nie wiem ile niemiec na nich zrobił i jeszcze ich troche zostało.
koniu, jakby ci to powiedzieć aby cie nie urazić...pilot roady to są....ekhem.... micheliny...
pirelli czy michelin - who gives a fuck

- balth
maciek pisze:pirelli czy michelin - who gives a fuck![]()
hmm, ja?

wiadomo, że michelin, i latają świetnie. Miałem ostatnio okazję wracać 3 h w deszczu na tych swoich nibyPirelli Pilot RoadachOponki doskonałe, po mokrym jadą przecudnie - żadnych niekontrolowanych boków, zero niechcianego slajda.
no to fakt, na deszczu rulez.
Polecam, bo i trwałe są nieprzeciętnie.
a to się dopiero okaże....
bye
balth
balth
- PawelR
- Kontaktowanie:
A co myslicie o Dunlop Sportmax D220ST, komplet na www.scigacz.pl za okolo 1050PLN?
Bo trzeba mieć w życiu pasje!
- ptysiornia
- Kontaktowanie:
PawelR pisze:A co myslicie o Dunlop Sportmax D220ST, komplet na www.scigacz.pl za okolo 1050PLN?
Witam!
Dobra cena za wg mnie świetną oponę do XJRy. W Ciuchci miałem 2 komplety 220-tek i byłem z nich bardzo zadowolony. Sikorka lada dzień też zostanie wyposażona w ten model. A cena na poziomie 1 000,- PLN to dobra cena.
ptyś
Oj, grzmi! Będzie burza!
Oj, grzmi! Będzie burza!
- Koniu
- Kontaktowanie:
1050 za jedną opone Sportmaxa D220 ST czy ktoś sie pomylił ? Przecież Pilot Road-a 2 można kupić poniżej 900 zł robionego w tej nowej technologi z dwoma różnymi mieszankami gumy na środku i bokach. Na Ścigaczu mają w swoim sklepie, myśle że taniej możnaby znaleźć nie mają najlepszych cen.
A Kunia znasz ? 
Mój tel. 692 486 517

Mój tel. 692 486 517
- ptysiornia
- Kontaktowanie:
Koniu pisze:1050 za jedną opone Sportmaxa D220 ST czy ktoś sie pomylił ? Przecież Pilot Road-a 2 można kupić poniżej 900 zł robionego w tej nowej technologi z dwoma różnymi mieszankami gumy na środku i bokach. Na Ścigaczu mają w swoim sklepie, myśle że taniej możnaby znaleźć nie mają najlepszych cen.
1 049,- PLN za KOMPLET - i to jest dobra oferta. Ja w zeszłym roku kupowałem za równe 1 000,- PLN od bardzo dobrego znajomego.
Należy oczywiście sprawdzić jak stare są te gumy, moje w momencie kupna miały niecałe pół roku.
ptyś
Oj, grzmi! Będzie burza!
Oj, grzmi! Będzie burza!
- balth
ptysiornia pisze:[..]
1 049,- PLN za KOMPLET - i to jest dobra oferta. Ja w zeszłym roku kupowałem za równe 1 000,- PLN od bardzo dobrego znajomego.
Należy oczywiście sprawdzić jak stare są te gumy, moje w momencie kupna miały niecałe pół roku.
ja w podobnej cenie kupiłem w zeszłym roku micheliny pilot road 2

bye
balth
balth
- balth
PawelR pisze:Cena oczywiscie dotyczy kompletu.
Ja osobiscie do tej pory mam dobre doswiadczenia z Dunlopami,
takie zreszta sa na wyposazeniu oryginalnym.
Jezeli ktos ma doswiadczenia z Michelinami, to prosze sie nimi podzielic
na forum.
jeździłem poprzednio na pilot sportach - imho za miekka guma jak dla mnie. bardzo poprawna - nie miałem żadnych uwag na minus. dobre trzymanie na mokrym ale w pilot roadach 2 ta sama cecha jest znacznie lepsza.
na pr2 mało przejeździłem więc oprócz generalnego pozytywu nie mam jeszcze jakichs specjalnych uwag.
bye
balth
balth
- JAREK
- Administrator
- Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
- Województwo: E-łódzkie
- Kontaktowanie:
A może o oponach maxxis ktoś coś wie?
Na stronie www.quady.eu są za niecałe 500 zł, a komplet 699,-
Na stronie www.quady.eu są za niecałe 500 zł, a komplet 699,-
- donCezarre