problem ze wskaznikiem poziomu paliwa
wskaznik poziomu paliwa odmowil posluszenstwa ... niestety nie wiem czy mialo to miejsce juz przed wymiana obudowy zegarow czy po - mialem prawie pusty bak. po tankowaniu niestety nadal poziom jest na minimum. czy jest mozliwe ze sie zawiesil jakis plywak? jak to sprawdzic? czy moze cos popierniczylem przy podpinaniu? czy ktos moze rozbieral i poda mi kolory - moze na plastiku sa pozamieniane 

-
- Model i rocznik moto.: Fazer 600 dobre i to !
- Województwo: E-łódzkie
Mam podobny problem już od dłuższego czasu ,tyle ,że u mnie wskaźnik ciągle jest na maksa.
Po wyłączeniu zapłonu spada na dół,po włączeniu znów na ful bez względu na ilość paliwa.
Przy ostatnim serwisie w Yamasze chciałem,żeby to zrobili,okazało się ,że coś tam trzeba ściągnąć za 400 zł no i dałem sobie spokój.
Leję zawsze do pełna,dzienny licznik na zero i do przodu,a jak przestawiam na rezerwę to zjeżdżam do najbliższej stacji i tyle
Po wyłączeniu zapłonu spada na dół,po włączeniu znów na ful bez względu na ilość paliwa.
Przy ostatnim serwisie w Yamasze chciałem,żeby to zrobili,okazało się ,że coś tam trzeba ściągnąć za 400 zł no i dałem sobie spokój.
Leję zawsze do pełna,dzienny licznik na zero i do przodu,a jak przestawiam na rezerwę to zjeżdżam do najbliższej stacji i tyle

człowiek jest tyle wart ile może pomóc drugiemu
- balth
- Model i rocznik moto.: K1300R15
- Województwo: W-mazowieckie
suzigsx1 pisze:Eeee no kolega nie świruj![]()
nie muszę. przytaczam fakty. i nawet ze dwóch świadków mam.
suzigsx1 pisze: to co ja mam motur popsuty?
och, jak mi przykro

suzigsx1 pisze:Tylko raz zszedłem ciut poniżej 6 w trasie,przelotowa nie więcej jak 120,no ale może GSX ma zbiornik od Passata B4
...i tak rodzi się nowa świecka tradycja zależności spalania od wielkości zbiornika

...sie nie wie, sie nie gada

@Zdzisław, jak skuterek to niekoniecznie, ale jak się lajtowo ciągnie trasę w polsce to i spalanie małe....
bye
balth
balth
-
- Model i rocznik moto.: Fazer 600 dobre i to !
- Województwo: E-łódzkie
balth pisze:
...i tak rodzi się nowa świecka tradycja zależności spalania od wielkości zbiornika![]()
...sie nie wie, sie nie gada
no dobra,tak mi się tylko ujęło

Miałem inazumę przed XJR,ale też nie chciała tak mało palić

zaraz nas Jarek wywali do ''ile piją nasze rumaki''

człowiek jest tyle wart ile może pomóc drugiemu
Temat o wskaźnikach paliwa, to ja się podepnę. Po 3 latach dojrzałem, żeby zmienić zegar (Ace-Well) na oryginalne, bo kupiłem moto bez zegarów. Po podłączeniu wskaźnik paliwa wychyla się na maksa, aż się opiera o obudowę. Podłączony jest prawidłowo, wg opisu kolorów. Jest może jakaś procedura kalibracji wskaźnika?
Pozdrawiam,
Wilku.
Pozdrawiam,
Wilku.