cześć
podczas zmiany lampy na XJR erową nie mogłem dojść dlaczego na kabelkach do żarówki świateł mijania i drogowych nie ma prądu. Po małej chwili wścieku okazało się ,że moto nie daje prądu jak nie ma postojówki. Jak jest podłączona rozrusznik kręci, moto odpala i wszystko gra. Jak nie ma postojówki rozrusznik nie kręci i prąd do żarówki mijania i drogowej nie dochodzi. Mam pytanko jak obejść postojówkę aby bez niej rozrusznik kręcił i wszystko grało. Dzięki
jak odpalić bez postojówki
- Pershing
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 Rp10 2004
- Województwo: G-pomorskie
Re: jak odpalić bez postojówki
Xjr przynajmniej rp10 prąd do zarowki h4 jest podawany gdy uruchomi się silnik. Zarowka od swiatel pozycji nie ma nic wspólnego z uruchomieniem silnika. Rok jezdzilem z przepaloną żarówką a silnik odpalal. Cos masz namieszane w elektryce.
Kontakt 782267431 

- qter
- Model i rocznik moto.: Honda CB 1300, Jawa 50 Mustang
- Województwo: E-łódzkie
może i odpali z przepaloną tego nie sprawdzałem ale nie odpala kiedy jest odłączona postojówka. dodam że to jest wersja angielska i zawsze pali się światełko kiedy załączasz zapłon
- Pershing
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 Rp10 2004
- Województwo: G-pomorskie
W mojej tak samo ma. Przekrecasz kluczyk-pozycja, odpalasz -swiatla mijania. Rzuc okiem na całą instalacje w lampie. Cos nie gra. Jak zarowka pozycji moze miec wpływ na uruchomienie.
Kontakt 782267431 

- qter
U mnie jest też tak ale jak odłączylem wtyczkę od postojowki rozrusznik nie chciał zagadać. Stąd moje pytanie. A swoją drogą czy ktoś kto ma RP 10 próbował odpalić motocykl gdy wtyczka od postojowki jest wyciągnięta? Może tak ma być?
- qter
czy naprawdę nikt nie chce odpalić rp 10 bez postojówki hello