wymiana oleju
-
- Model i rocznik moto.: RP02
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
dzięki Ivo, liczyłem na twoją znajomość ISO, SRISO API i JASO
a nie było dziś warunków do jazdy, u mnie halny i co chwila deszcz, śnieg, deszcz i żaby
ps. dziś nabrałem podejrzeń kupując platinum, że handlarze kupują np. platinum 10w50 po stówce, przelewają do beczki castrola i gonią po jakieś 180, więc nie kupujta ludziska z "beczki"
a nie było dziś warunków do jazdy, u mnie halny i co chwila deszcz, śnieg, deszcz i żaby
ps. dziś nabrałem podejrzeń kupując platinum, że handlarze kupują np. platinum 10w50 po stówce, przelewają do beczki castrola i gonią po jakieś 180, więc nie kupujta ludziska z "beczki"
-
spoko, na razie same plusy : łatwiej odpala, jedynka wchodzi ciszej, obroty trochę spadły na wolnych - jakieś 1100-1200. Sprzęgło w porządku, czyli jest zdrowe. Generalnie oprócz kontrolki zajebiście
ps. no i okazało się, że te poprzednie 2,6 litra gdzieś wessało , pewnie do filtra bo spuściłem z niego stary olej i do chłodnicy, po dolewce wyszło około 3,2.
ps. no i okazało się, że te poprzednie 2,6 litra gdzieś wessało , pewnie do filtra bo spuściłem z niego stary olej i do chłodnicy, po dolewce wyszło około 3,2.
Dzięki chłopaki za szeroki odzew
jestem w tarcie przeprowadzki i ma to dwie reperkusje:
- nie mam za bardzo jak na forum zaglądać
- zapodział się dyno-klucz co w tym przypadku zaowocowało przekręconym gwintem.
Ale miska już zamówiona, muszę tylko jeszcze uszczelki poszukać i będzie git.
Wiecie z jakim momentem i w jakiej kolejności dokręcać miskę?
No i nie ma tego złego - przynajmniej wypoleruję kolektory i malnę co nieco od spodu.
a potem...wiosno napierdalaj!
jestem w tarcie przeprowadzki i ma to dwie reperkusje:
- nie mam za bardzo jak na forum zaglądać
- zapodział się dyno-klucz co w tym przypadku zaowocowało przekręconym gwintem.
Ale miska już zamówiona, muszę tylko jeszcze uszczelki poszukać i będzie git.
Wiecie z jakim momentem i w jakiej kolejności dokręcać miskę?
No i nie ma tego złego - przynajmniej wypoleruję kolektory i malnę co nieco od spodu.
a potem...wiosno napierdalaj!
-
No właśnie z tą kontrolką to spanikowałem jak młody dolałem oleju i jest ok, kawałek dzidy zrobiłem.Sprzęgło działa, jedynka wchodzi bardziej miękko.
Obroty w tej chwili mam około 1000.
Reasumując polecam wymianę oliwy na full syntetyk w starym moto (stan w chwili obecnej 54.900) ale to wyjdzie w praniu.
Obroty w tej chwili mam około 1000.
Reasumując polecam wymianę oliwy na full syntetyk w starym moto (stan w chwili obecnej 54.900) ale to wyjdzie w praniu.
- mariuszdg
- Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
- Województwo: S-śląskie
- Kontaktowanie:
GhostDog pisze:
Ghost zrób z 6 tyś chociaż i wtedy polecaj. Jedna dzida to za mało na ocenę dla oleju.
co nie znaczy, że opinia twoja się nie potwierdzi.
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."
- hubertm
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP19
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
na h.. w ogóle wykręcac korek spustowy, jak nie można. Ja tak miałem w XJ 600N. Korek tak siedział, że nie mozna było odkręcić, a że nie cieekło, to zdecydowaliśmy, ze zostawiamy i wysysarką od góry olej, potem nowy i do przodu. dodam tylko że moto jest rocznik '94 i ma przebieg pod 80 tyś. Chodzi jak igła do dzisiaj !
hubertm
Wróć do „Układ napędowy szeroko pojęty - silnik, sprzęgło, skrzynia.”