niebieskie kolektory wydechowe
niebieskie kolektory wydechowe
To mój czwarty sezon motocyklowy, i nagle w ciągu 2-3 tygodni z kolektorów srebrnych zrobiły mi się niebieskie
Wcześniej nigdy mi się to nie zdarzyło, a w podobny sposób eksploatuje swoje moto ,starając się nie przekraczać ( za często) tych 7-8 tyś obrotów. Może ktoś ma pomysł skąd to się cholera wzięło i co zrobić żeby nie niebieściło się bardziej?

- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
- Województwo: D-dolnośląskie
- Holender
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP10 2005
- Województwo: K-małopolskie
Po zakupie mojego motocykla i oddaniu go do regulacji, zaczęła się przebarwiać rura wydechowa na drugim cylindrze. Okazało się że luz na zaworze wydechowym był mniejszy o pięć setek od dopuszczalnego. Rura co prawda nie była niebieska, lecz przybrała złoty odcień, dało się to wypolerować lecz niestety po pierwszej trasie problem wracał. Czytałem że raz przebarwiony chrom już nigdy nie będzie miał takich właściwości jak wcześniej, ratunkiem było ponowne pochromowanie rury. Oczywiście najpierw zostały doprowadzone do porządku zawory
Do dzisiaj jest spokój. W Twoim przypadku raczej za uboga mieszanka moim zdaniem, chyba że na wszystkich cylindrach masz za mały luz...

And any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.
A shelter from pigs on the wing.
Wróć do „Układ napędowy szeroko pojęty - silnik, sprzęgło, skrzynia.”