Sugestie na to co poprawić dodać można by było
- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
- Województwo: P-wielkopolskie
Tzn jak wchodzę na chat i jestem sam to się "nie widzę jako użytkownika online" Wtedy jak coś napiszę to też nie widzę co napisałem. Takie tam bo piątek weekendu początek i czas coś wypić, nie samemu.
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
Telefon jest do rozmawiania?
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
Zauważyłem, że dzieje się tak na starej wersji Opery. Nowa ok, czyli coś chyba z nią się pokiełbasiło.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 29 września 2014, 10:41 przez Zdzislaw, łącznie zmieniany 1 raz.
- donCezarre
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
Elo wszystkie zainteresowane,
tak mnie naszło, żeby może ożywić główną stronę portalu i np. umieścić tam oprócz najnowszych ale również nagorętsze dyskusje. I tak raczej nie boczkiem ale centralnie i głównie przed oczami.
Druga sprawa: Jarek mówiłeś że są plany zmiany silniora tego foruma - napisz kilka słów ile to ma kosztować i jakie trzeba poczynić ruchy. Jak to ma usprawnić nam zabawę na tym forum to zawsze ekstra kilka groszy każdy wysupła.
Trzecia sprawa: mam świadomość, że "utrzymywanie" foruma przy życiu (tylko w kategoriach moderacji) to raczej czasochłonne zajęcie ale możemy wybrać 2-3 zawodników, którzy mogą ten temat też pociągnąć. Nie ma co się ceregielić bo parę lat razem pokazało, że są kolesie zaangażowani i świadomi funkcjonowania w grupie więc o jakość zarządzania tym bym się nie martwił.
Po czwarte: nie ma mowy o jakimkolwiek "zamachu stanu"
Ale czas nie stoi w miejscu (tutaj pewnie pieruny spadną na moją głowę) ale sam wiem jak sprawa odpowiedzialności wobec kolegów przy "zarządzaniu" takim tworem jaki jest forum jest trudna. Może - i to tylko moje raczej wrażenia niż przekonanie - trzeba się mocniej pokazać i z korzyścią dla wszystkich korzystać z siły tzw. "rynkowej" jaką tworzymy w bandzie jaką jest xjrclub.
Otwieram dyskusję ......
tak mnie naszło, żeby może ożywić główną stronę portalu i np. umieścić tam oprócz najnowszych ale również nagorętsze dyskusje. I tak raczej nie boczkiem ale centralnie i głównie przed oczami.
Druga sprawa: Jarek mówiłeś że są plany zmiany silniora tego foruma - napisz kilka słów ile to ma kosztować i jakie trzeba poczynić ruchy. Jak to ma usprawnić nam zabawę na tym forum to zawsze ekstra kilka groszy każdy wysupła.
Trzecia sprawa: mam świadomość, że "utrzymywanie" foruma przy życiu (tylko w kategoriach moderacji) to raczej czasochłonne zajęcie ale możemy wybrać 2-3 zawodników, którzy mogą ten temat też pociągnąć. Nie ma co się ceregielić bo parę lat razem pokazało, że są kolesie zaangażowani i świadomi funkcjonowania w grupie więc o jakość zarządzania tym bym się nie martwił.
Po czwarte: nie ma mowy o jakimkolwiek "zamachu stanu"

Otwieram dyskusję ......
Prawdziwy mistrz wygrywa zawsze.......
- mariuszdg
- Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
- Województwo: S-śląskie
- Kontaktowanie:

Czarek, wychodzą z Ciebie lata doświadczeń w zarządzaniu. W przemyśle takie "posunięcia" często ubierane są w filozofię, powstają projekty, ludzie zarabiają worek siana itd... nie można znaleźć rozwiązań od razu, to musi trwać, muszą powstawać tabele w excelu....
ps idę do zbombionych, LEKKO

ps2 jeśli coś ustalimy wspólnie, oczywiście jestem do dyspozycji. Wesprę moralnie, mentalnie i kapuścianie również.
ps3 ja bym pomyślał, nad jakimś narzędziem ułatwiającym (lub systematyzującym, standaryzującym) opisy naszych wypraw. By było ładnie, nie za dużo, mapka zawsze w tym samym miejscu, zdjęć tyle, a tyle. Taki szablon stworzyć. Robić w nim też opisy z naszych zlotów kolejnych. Pamięć już nie ta, a fajnie czasami wrócić do starych fot, powspominać jakieś Borne, Krościanki, Sulejów....
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."
- donCezarre
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
- Kontaktowanie:
- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
I to proszkiem z trzeciego prania.cezaRYton pisze:piorą Ci już mózg
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
- JAREK
- Administrator
- Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
- Województwo: E-łódzkie
- Kontaktowanie:
Tak jak pisałem w innym wątku, prawdopodobnie po nowym roku zlecę przesiadkę forum na inny skrypt, który to współdziała z tapatalkiem.
Napiszcie proszę, które z posiadanych modów zostawić, a które pominąć.
Mamy: rss, google map, pokaz slajdów na głównej, chat, motorek za rok członkostwa to chyba wszystkie.
Napiszcie proszę, które z posiadanych modów zostawić, a które pominąć.
Mamy: rss, google map, pokaz slajdów na głównej, chat, motorek za rok członkostwa to chyba wszystkie.
- cleaner
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2007
- Województwo: D-dolnośląskie
RSSa już co raz mniej ludzi w ogóle używa - ja na tym forum nigdy a i do innych celów też przestałem używać takiej formy notyfikacji.
Na mapę spojrzałem chyba ze dwa razy - w tym raz jak dodawałem sam siebie. Jak chcę popatrzeć kto skąd jest to w większości przypadków wystarcza mi województwo z opisu lub informacja "skąd".
Pokaz slajdów - musiałem teraz zerknąć jak on dokłądnie wygląda
Moim zdaniam miałby jedynie sens gdyby przewijały się na nim nasze zdjęcia z galerii.
Chat - ja nie lubie chatów na forach - jakoś nie widzę w nich zastosowania... Jak coś potrzebuję szybko to do kogos dzwonię albo pisze na priw - w innych przypadkach piszę normalnego posta. mamy w internecie już tyle chatów, mesengerów że dla mnei aż zanadto...
Motorki - super! Nie powinniśmy się ich pozbywać.
A co bym dodał - może trochę lepszą galerię - coś na wzór polishbanditcrew.pl (mogłoby być jednak prostsze) @Farba jest też na tamtym forum to może się wypowiedzieć.
A jeżeli już nie jakiś nowy moduł to może minimalne dopracowanie tego - a przynajmniej wrzucenia na górę strony nad "slajdami" i "imieninami/urodzinami". Czy podgląd zdjęc musi być taki "niewyrazny". Ten mechanizm przeskalowywanai zdjecia dziala jakoś słabo...
RSSa już co raz mniej ludzi w ogóle używa - ja na tym forum nigdy a i do innych celów też przestałem używać takiej formy notyfikacji.
Na mapę spojrzałem chyba ze dwa razy - w tym raz jak dodawałem sam siebie. Jak chcę popatrzeć kto skąd jest to w większości przypadków wystarcza mi województwo z opisu lub informacja "skąd".
Pokaz slajdów - musiałem teraz zerknąć jak on dokłądnie wygląda

Chat - ja nie lubie chatów na forach - jakoś nie widzę w nich zastosowania... Jak coś potrzebuję szybko to do kogos dzwonię albo pisze na priw - w innych przypadkach piszę normalnego posta. mamy w internecie już tyle chatów, mesengerów że dla mnei aż zanadto...
Motorki - super! Nie powinniśmy się ich pozbywać.
A co bym dodał - może trochę lepszą galerię - coś na wzór polishbanditcrew.pl (mogłoby być jednak prostsze) @Farba jest też na tamtym forum to może się wypowiedzieć.
A jeżeli już nie jakiś nowy moduł to może minimalne dopracowanie tego - a przynajmniej wrzucenia na górę strony nad "slajdami" i "imieninami/urodzinami". Czy podgląd zdjęc musi być taki "niewyrazny". Ten mechanizm przeskalowywanai zdjecia dziala jakoś słabo...
- JAREK
- Administrator
- Kontaktowanie:
W plamach jest przesiadka na phpBB3, na którym jest m.in. forum passata
http://passatb4.pl/forum/
Co do galerii i układu strony głównej, która w tamtym skrypcie jest dodawana jako mod, to sie zobaczy - myślę, że to będzie kwestia ustawień w panelu admina.
Myslę zatem, że od razu poprosze o instalacje moda motorków z rok członkostwa, co do pozostałych to zobaczymy po czasie.

Co do galerii i układu strony głównej, która w tamtym skrypcie jest dodawana jako mod, to sie zobaczy - myślę, że to będzie kwestia ustawień w panelu admina.
Myslę zatem, że od razu poprosze o instalacje moda motorków z rok członkostwa, co do pozostałych to zobaczymy po czasie.
- JAREK
- Administrator
- Kontaktowanie:
Re: Sugestie na to co poprawić dodać można by było
Już zauważyłem, że nie skopiowały się daty urodzin, więc jeśli ktoś ma życzenie uzupełnić to może to uczynić w swoim profilu.
W profilu też, jeśli ktoś ma ochotę, należy ponownie wskazać swoją lokalizację na mapie.
W profilu też, jeśli ktoś ma ochotę, należy ponownie wskazać swoją lokalizację na mapie.
- hubertm
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP19
- Kontaktowanie:
Re: Sugestie na to co poprawić dodać można by było
a czy cytowanie selektywne w postach będzie możliwe. Z tego, co widzę, jest możliwe jedynie cytowanie całych postów, czego się przecież wystrzegamy
hubertm