wszelkie info mile widziane - na co zwrócić uwagę, co jest ok, co nie jest ok, itp.
tia

Moderator: balth
cezaRYton pisze:chlopy
smigałem w orzeszku i otwartym nolanie na mojej maszynie i da sie reagować tylko do 120 km/h
próbowałem w otwieranym szczekowcu caberga i po 50 kilometrach oddałem koledze życząc mu szczęściaw dalszym użytkowaniu
mam shark jingjang i jest zaje...ste
motokrzycho pisze:witam-użytkuję Shoeia Multitec i jestem bardzo zadowolony,[..]
balth pisze:motokrzycho pisze:witam-użytkuję Shoeia Multitec i jestem bardzo zadowolony,[..]
ooo, kulegen, to teraz masz u mnie przerąbanebędę cię zamęczał pytaniami.
po pierwsze: co wg ciebie jest nie tak w tym kasku? co ci się nie podoba/zmieniłbyś?
po drugie: sorry za taki strzał na wprost - ile zapłaciłeś i gdzie? ja doszedłem do 1.5 kpln w normalnym obrocie (z gwarancją i fakturą w PL) ale np w US można kupić toto za 1 Kpln z przesyłka do PL. nie wiem jeszcze co na to przedstawiciel shoei w pl.
po trzecie: czy masz może kask w czarnym kolorze? jeśli nie jest matowy, to napisz proszę czy ta lakierowana powłoka jest podatna na zatarcia itp.
po czwarte: jak długo w nim jeździsz i jakie trasy? miasto/gdzieś dalej/mieszane?
po piąte: jak z tym whisper kitem? daje toto radę? podobno gorąco jak cholera?
po szóste: a jak antifog+pinlock? trochę irytujące są te dwa białe punkty na szybie. daje się przyzwyczaić?
Awięc tak..primo po pierwsze
-osobiście słabych punktów niet(jak pisałem niewygodne zapiecie 2D ale jak raz zapniesz to jest taka czerwona wstążeczka i ją luzujesz i zaciągasz bez odpinania)
-kolorystyka wedle gustu-osobiscie przydało by się więcej polotu(jednobarwne malowania)
-kupiłem go w zeszłym sezonie za 1650 o ile pamiętam u Szpili na Motor Bike Show w Zabrzu(wiem ze tera jest jakas wyprzedaż w tym salonie)
-kolor mam grafit metalic-powłoka b.dobra-żadnych otarć rys itp
-jazdy to tryb mieszany-trasa i miasto-szyba nie baruje dzięki pin-lockowi ale wumaga przyzwyczajenia..bo patrzy się jak przez lornetkę-na poczatku trochu przeszkadza
-whispera nie mam więc się nie wypowiadam-ale słyszałem że gorąco ale na trasie ciszej i nie zawiewa..aha jak sie potargowałem dostałem szybke tą lekko przciemnaną a to nie bagatela ok.300 zeta w kieszeni.I ważne pewnie dla każdych szybek z powłoka antyrysującą-NIE CZYŚCIĆ ŻADNĄ CHEMIĄ TYPU mr.Muscle itp.powłoka się łuszczy i odpada.Aha przy doborze bezwzględnie trzeba przymierzyć-poprzedni kask AGV miałem L a Multiteca wziąłem S ..wtedy doceni się jego zalety gdy będzie ciasno dolegał do czerepu(policzek).Bardzo dobrej jakości nocnik moim zdaniem..jeszcze jedno ma rozszczelniacz-super sprawa-podnosisz szybke o pół ząbka(nie cały)i jest czym oddychać i nie wieje do środka- poniższe możesz też poczytać.to tyle-pozdrawiam
http://www.bractwo-suzuki.com.pl/forum/ ... hp?p=48015
to tak na dzień-dobry parę zapytańresztę obmyślam.....
motokrzycho pisze:balth ..a to for you http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... czacz.html poczytaj..
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość