Używany Scottoiler
Używany Scottoiler
Irek76 pisze:Flanker pisze:Irek76 pisze:Pany ile trzeba przejechać km (+-) żeby w wężyku pojawiły się pierwsze krople oleju?
Od razu powinny być. Pompujesz butelką z olejem.
Dzięki Flanker znalazłem tutoriala na YT
Podrzuć link. Swój także muszę zamontować.
Re: Używany Scottoiler
https://www.youtube.com/watch?v=UkUysldhV7g
https://www.youtube.com/watch?v=X1v0Fj3cpfs
Podciśnienie mam wzięte z króćca gdzie podłącza się wakuometr tak że nie trzeba ciąć żadnych wężyków.
Reszta wena twórcza
Podciśnienie mam wzięte z króćca gdzie podłącza się wakuometr tak że nie trzeba ciąć żadnych wężyków.
Reszta wena twórcza

- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
Używany Scottoiler
Na dworzu trzymasz maszynę?
U mnie również stałą się dziwna rzecz, bo olejarka przestałą podawać olej. Przy dmuchaniu pójdzie kawałek i go cofa.
Przyczyną chyba będzie to, że zrobił się czop lodowy po drodze. Tylko skąd mi się tam woda wzięła w połowie drogi? Co prawda ze dwa-trzy dni podczas dojazdów do roboty układ był pusty, przymrozki były dawno temu a czopa z lodu widać jak byk w przewodzie... No nic jutro drut od migomatu i będę się bawił w hydraulika.
U mnie również stałą się dziwna rzecz, bo olejarka przestałą podawać olej. Przy dmuchaniu pójdzie kawałek i go cofa.
Przyczyną chyba będzie to, że zrobił się czop lodowy po drodze. Tylko skąd mi się tam woda wzięła w połowie drogi? Co prawda ze dwa-trzy dni podczas dojazdów do roboty układ był pusty, przymrozki były dawno temu a czopa z lodu widać jak byk w przewodzie... No nic jutro drut od migomatu i będę się bawił w hydraulika.
Używany Scottoiler
Zdzislaw pisze:Na dworzu trzymasz maszynę?
Prawie jak na dworze

Używany Scottoiler
Scottoiler ruszył po płukaniu naftą wszystko wydaje się ok ale zauważyłem że do przewodu z podciśnienia zasysa mi minimalne ilości oleju czy to normalne czy coś jest nie tak?
Irek76 pisze:https://www.youtube.com/watch?v=UkUysldhV7g
Reszta wena twórcza
Dzięki dowiedziałem się czegoś nowego

- marcin_z
- Model i rocznik moto.: XJR1300 2001
- Województwo: W-mazowieckie
odświerze temat
Pokażcie w którym miejscu podpiąć się pod podciśnienie bo tak się zastanawiam a nie bardzo to widzę
Pokażcie w którym miejscu podpiąć się pod podciśnienie bo tak się zastanawiam a nie bardzo to widzę

o2o to jest to 

- KrzysiekN
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
- Województwo: O-opolskie
marcin_z pisze:odświerze temat
W tym miejscu masz zamontowaną gumową zaślepkę. Zamiast zaślepki podłączasz w tym miejscu wężyk od zaworka sterującego zbiorniczka Scottoilera.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Krzysiek 

- Pershing
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 Rp10 2004
- Województwo: G-pomorskie
KrzysiekN pisze:marcin_z pisze:odświerze temat
39e597444853b6bc7375b8e5dc5f.jpg
W tym miejscu masz zamontowaną gumową zaślepkę. Zamiast zaślepki podłączasz w tym miejscu wężyk od zaworka sterującego zbiorniczka Scottoilera.
Krzysiek on ma wtrysk
Kontakt 782267431 

- marcin_z
- Model i rocznik moto.: XJR1300 2001
- Województwo: W-mazowieckie
Mam gaźnikowa;-)
Dzięki Panowie to już ogarnąłem teraz tylko dysze podająca kombinuje jak zamocować?
Dzięki Panowie to już ogarnąłem teraz tylko dysze podająca kombinuje jak zamocować?
o2o to jest to 

- Pershing
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 Rp10 2004
- Województwo: G-pomorskie
Ok. Zmylily mnie barwy na awatarzem. Nie spojrzalem na opis w profilu.
Kontakt 782267431