napinanie łańcucha
napinanie łańcucha
Dziś naciągałem łańcuch według instrukcji ,ale wydaje mi się że jest mocno naprężony jak usiądę na moto . Tak ma być? 
- mariuszdg
- Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
- Województwo: S-śląskie
- Kontaktowanie:
Dla leniwych: http://filmy.scigacz.pl/naciaganie_lancucha
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."
- Buko
- Model i rocznik moto.: FJR 1300
- Województwo: K-małopolskie
Ten stojaczek jest baaardzo baaardzo fajny
Niestety nigdzie nie napisano ile sobie za niego producenci z Czech liczą... A ja po czeskiemu jakoś nie gadam
Tutaj jest ich strona jak by się komuś chciało rozpytać
Niestety nigdzie nie napisano ile sobie za niego producenci z Czech liczą... A ja po czeskiemu jakoś nie gadam Tutaj jest ich strona jak by się komuś chciało rozpytać
Kod: Zaznacz cały
http://www.ekotez.cz/news/stojan-na-motocykly-patentovana-novinka!/161/cz/?PHPSESSID=4f77ac52066df6a84f697faa73506023- donCezarre
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
Buko pisze:Ten stojaczek jest baaardzo baaardzo fajnyNiestety nigdzie nie napisano ile sobie za niego producenci z Czech liczą... A ja po czeskiemu jakoś nie gadam
![]()
Tutaj jest ich strona jak by się komuś chciało rozpytać![]()
Kod: Zaznacz cały
http://www.ekotez.cz/news/stojan-na-motocykly-patentovana-novinka!/161/cz/?PHPSESSID=4f77ac52066df6a84f697faa73506023
czesi odpisali do mnie
łącznie z przesyłką coś ok 450 EUR - sporawo troszku
Prawdziwy mistrz wygrywa zawsze.......
- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
Jeśli to rzeczywiście tak magicznie prosto działa i jest odpowiednio trwałe i wytrzymałe to 1800 PLN jest warte. A że to jednak za dużo kasy na fanaberie to fakt.
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
-
Głaz
-
WojtaS
- Model i rocznik moto.: XJR
- Województwo: Z-zachodniopomorskie
Witam.
Mam taki problem ,że gdy mocno odkręcam np. przy wyścigach na 1/4 łańcuch przeskakuje mi kilkakrotnie na 1 biegu łańcuch. Zwykle o 1, 2 "tryknięcia". Nie mam pojęcia co może być przyczyną łańcuch wydaje się być zdrowy, zębatki też i to bardzo mam jeszcze około 80 % naciągu. Napięty też wydaje się być dobrze.
Ktoś ma jakieś pomysły?
pozdrawiam
Mam taki problem ,że gdy mocno odkręcam np. przy wyścigach na 1/4 łańcuch przeskakuje mi kilkakrotnie na 1 biegu łańcuch. Zwykle o 1, 2 "tryknięcia". Nie mam pojęcia co może być przyczyną łańcuch wydaje się być zdrowy, zębatki też i to bardzo mam jeszcze około 80 % naciągu. Napięty też wydaje się być dobrze.
Ktoś ma jakieś pomysły?
pozdrawiam
- Koniu
- Województwo: N-warmińsko-mazurskie
- Kontaktowanie:
Sprawdź naciąg najpierw jeżeli jest prawidłowy to najpewniej szlag trafił zębatki (zęby powinny być proste jeżeli są chude i powyginane w ształt zębów piły tarczowej to im jest już kaniec
), łańcuch może być już też nadwyrężony (rozciągnięty, powykruszane rolki, nierówno wyciągnięty). Zdejmij dekielek zakrywający zębatkę zdawczą i zobacz jak wygląda możesz foty zębatek na forum zamieścić to się powie na ten temat coś więcej.
), łańcuch może być już też nadwyrężony (rozciągnięty, powykruszane rolki, nierówno wyciągnięty). Zdejmij dekielek zakrywający zębatkę zdawczą i zobacz jak wygląda możesz foty zębatek na forum zamieścić to się powie na ten temat coś więcej.A Kunia znasz ? 
Mój tel. 692 486 517

Mój tel. 692 486 517
-
edwin
- Koniu
- Województwo: N-warmińsko-mazurskie
- Kontaktowanie:
lepiej się temu bliżej przyjrzyj bo to niemożliwe żeby wszystko było ok a łańcuch przeskakiwał - pokaż jak to wygląda na fotach. Czy łańcuch się do czegokolwiek jeszcze nadaje można sprawdzić naciągając go do tyłu jak się go chwyci i naciągnie ręką z tyłu zębatki tylnej.
A Kunia znasz ? 
Mój tel. 692 486 517

Mój tel. 692 486 517
-
WojtaS
- Model i rocznik moto.: XJR
- Województwo: Z-zachodniopomorskie
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Tak wyglądają zębatki, łańcuch ma jeszcze z 80-70% naciągu do wykorzystania