Co jest przyczyną kranik, zaworki iglicowe w gaźnikach i co silnikiem?
viewtopic.php?f=38&t=5660 - to chyba były początki choć przy zeszło rocznej wymianie oleju wszystko było ok.
nakano pisze:Po zimowym postoju w misce olejowej jest mix benzyny z olejem, gorzej bo nieświadomy tego odpaliłem moto, silnik pracował około 10 minut na biegu jałowym i chwilę pod obciążeniem zanim się zorientowałem, że zostawiam po sobie ślad na asfalciewypłynęło przez odpływ z airbox
Co jest przyczyną kranik, zaworki iglicowe w gaźnikach i co silnikiem?
https://yamaha-xjr.pl/viewtopic.php?f=38&t=5660 - to chyba były początki choć przy zeszło rocznej wymianie oleju wszystko było ok.
JAREK pisze:Czyżbyś kranik na zimę zostawił w pozycji PRI?
szukać jakiegoś konkretnego producenta czy to wszystko to samo?Pershing pisze:Są dostępne na allegro z kompletem uszczelek.
takPershing pisze:Ale że co ? masz paliwo w oleju czyli że poziom oleju się zwiększył ?
tyle że wywaliło przez odmę i napełniło airboxPershing pisze:Ile ?
nie po co?Pershing pisze:Zdejmowałeś miskę ?
tyle że wywaliło przez odmę i napełniło airbox
Zdejmowałeś miskę ?
nie po co?
dlugi 99 pisze:kupiłem zestaw naprawczy turmaxa i dalej ciekło
artur pisze:Jak chcesz sprawdzić czy w oleju są opiłki to przeciągnij magnes po tym co wyleciało z miski.
krzysiek 525tds pisze:1. W kraniku trzeba naciągnąć sprężynę i w ori zestawie złożyć. Zamienniki można wywalić … każde.
Łysy pisze:krzysiek 525tds pisze:1. W kraniku trzeba naciągnąć sprężynę i w ori zestawie złożyć. Zamienniki można wywalić … każde.
Mijasz się z prawdą kolego, używam cały sezon zamiennika i jest ok. Fakt, musiałem delikatnie "poprawić" producenta tego zamiennika ale to banalna robota.
krzysiek 525tds pisze:Łysy pisze:krzysiek 525tds pisze:1. W kraniku trzeba naciągnąć sprężynę i w ori zestawie złożyć. Zamienniki można wywalić … każde.
Mijasz się z prawdą kolego, używam cały sezon zamiennika i jest ok. Fakt, musiałem delikatnie "poprawić" producenta tego zamiennika ale to banalna robota.
Nie mijam się z prawdą Kolego tylko uważam ze jeżeli poprawiasz coś nowego co kupiłeś w sklepie to jest to do wyrzucenia.
Tomson pisze:Kolego Krzysztofie, nie widziałem Cię tu całe wieki!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości