Demontaż i Montaż nowego wydechu Slip- On
- dawfil
- Model i rocznik moto.: xjr1300 2009
- Województwo: G-pomorskie
Demontaż i Montaż nowego wydechu Slip- On
Witam. Na co zwrócić uwagę przy zdejmowaniu oryginalnego i zakładaniu wydechu Scorpion Round Slip On?? Słyszałem o uszczelce i o tym by rozbierać wszystko przy rozgrzanym silniku w grubych rękawicach . Podobno zakładanie jest ułatwione. Czy można uszkodzić uszczelkę podczas wkładania?? Jeżeli chodzi o demontaż to sprawa prosta odkręcić śruby i wyjąć wydech tak?? Kupiłem Scorpiona i jest w drodze. Stopka centralna nie będzie przeszkadać ?? Instalacja nie jest trudna??
- JAREK
- Administrator
- Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
- Województwo: E-łódzkie
- Kontaktowanie:
Re: Demontaż i Montaż nowego wydechu Slip- On
Nie wiem kto ci nagadal, zeby wydech goracy zdejmowac. Po co? Zdejmujesz i juz a uszczelki mozesz kupic nowe, sa po 20-30 zl.
Trzeba troche poruszac wydechem i zejdzie.
Co do centralki, ktora mialaby przeszkadzac to nie wiem. Nie wydaje mi sie.
Wysłane z mojego HTC Desire 830 dual sim przy użyciu Tapatalka
Trzeba troche poruszac wydechem i zejdzie.
Co do centralki, ktora mialaby przeszkadzac to nie wiem. Nie wydaje mi sie.
Wysłane z mojego HTC Desire 830 dual sim przy użyciu Tapatalka
- Pershing
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 Rp10 2004
Odkrecasz wydech przy secie pasazera,(jedna śruba ).
I odkrecasz wydech przy koncu kolektora, (na łączeniu druga sruba). Sciagasz wydech krecac w lewo, prawo ciągnąć do siebie. (jesli stoisz za motocyklem). Uszczelka powinna byc ok. Wydech nie musi byc cieply, goracy czy cos podobnego. Sciagasz normalnie zimny. Zakladasz nowy wydech,w odwrotniej kolejnosci jak przy demontazu. Instrukcja ci pomoże w jesli bedziesz mial wątpliwości. Stopka centralna nie przeszkadza wymieniając sam wydech koncowy. Stopke centralną czasem trzeba zdjac jesli zakladasz wyczynowy wydech sportowy kompletny razem z kolektorami albo jesli zakladasz dlugi sportowy spojler pod silnik tzw. Pług. Cała operacja powinna być dla ciebie łatwa,ale jak będziesz mial problemy możesz napisac do mnie,pomogę.
I odkrecasz wydech przy koncu kolektora, (na łączeniu druga sruba). Sciagasz wydech krecac w lewo, prawo ciągnąć do siebie. (jesli stoisz za motocyklem). Uszczelka powinna byc ok. Wydech nie musi byc cieply, goracy czy cos podobnego. Sciagasz normalnie zimny. Zakladasz nowy wydech,w odwrotniej kolejnosci jak przy demontazu. Instrukcja ci pomoże w jesli bedziesz mial wątpliwości. Stopka centralna nie przeszkadza wymieniając sam wydech koncowy. Stopke centralną czasem trzeba zdjac jesli zakladasz wyczynowy wydech sportowy kompletny razem z kolektorami albo jesli zakladasz dlugi sportowy spojler pod silnik tzw. Pług. Cała operacja powinna być dla ciebie łatwa,ale jak będziesz mial problemy możesz napisac do mnie,pomogę.
Kontakt 782267431 

- dawfil
- Model i rocznik moto.: xjr1300 2009
Dzięki Panowie. Czytam jakieś głupoty na stronach bo u nas tematu takiego nie zakładano. Mam nadzieję że sprawa będzie banalnie prosta i nie uszkodzę przypadkiem uszczelki
:-)

- ptysiornia
- Model i rocznik moto.: Tiger 900 Rally Aragon
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
JAREK pisze:Nie wiem kto ci nagadal, zeby wydech goracy zdejmowac...
Pewnie jakiś życzliwy kolega

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ptyś
Oj, grzmi! Będzie burza!
Oj, grzmi! Będzie burza!