Chodzi i konkretnie o mocowanie pod półką.
Zakupiłem hyperpro RSC i przymierzam się do montażu.
Mocowanie chciałbym wykonać sam , ale chętnie bym przyjął jakiś rysunek z wymiarami poszczególnych części mocowania, co by ameryki nie odkrywać

Pershing pisze:Choć, jak, motocykl jest sprawny , to amorek nie potrzebny.
korbek pisze:Pershing pisze:Choć, jak, motocykl jest sprawny , to amorek nie potrzebny.
Jeśli Twoim zdaniem nie ma różnicy, to chyba jeździłeś tylko po prostej. Nawet na chinolu jest dużo stabilniej w zakrętach, szczególnie dziurawych!
Pershing pisze:korbek pisze:Pershing pisze:Choć, jak, motocykl jest sprawny , to amorek nie potrzebny.
Jeśli Twoim zdaniem nie ma różnicy, to chyba jeździłeś tylko po prostej. Nawet na chinolu jest dużo stabilniej w zakrętach, szczególnie dziurawych!
Korbek czy ja napisałem że nie ma różnicy czy jak motocykl w pełni sprawny to nie potrzebuje tego. Nie przekrecaj zdań.
A co do jazdy nie jeździłem tylko na prostejA do czego służy amortyzator. Do stabilnej jazdy czy do wyemilinowania shimmy. Xjr ma taki kąt ramy, że nie wpada sama z siebie. Gdyby tak było to yama dała by w zestawie, jak w r1 jest fabrycznie. A to, że mamy dziurawe drogi to druga sprawa, na takich się nie zapierdala.
Pershing pisze:Motocykl nie jest idealny. Co nie co można poprawić. Masz rację. Ale ja, zauważyłem że gdy ludzie mają drgania kiery, motocykl myszkuje i zamiast szukać przyczyny to zakładają amortyzator skrętu. To nie, jest rozwiązanie.
Faktycznie powszechne jest podejście podobne do tego ze służby zdrowia - leczenie objawów, a nie przyczyn.
Pershing pisze:Korbek... ☺️. My tutaj rozmawiamy i dyskutujemy. Szukamy najlepszych rozwiązań. Jest ok.
Unfamiliar pisze:Faktycznie powszechne jest podejście podobne do tego ze służby zdrowia - leczenie objawów, a nie przyczyn.
Proszę. Kolejny znawca służby zdrowia.
artur pisze:Przyczyn wezykowania jest ok 10 z winy ustawień motocykla i ok 3 z winy kierowcy lub zdarzeń drogowych.
Pershing pisze:Tarcze hamulcowe ok? Nie mają bicia? Klocki równo się ścierają?
Pershing pisze:artur pisze:Przyczyn wezykowania jest ok 10 z winy ustawień motocykla i ok 3 z winy kierowcy lub zdarzeń drogowych.
Tak jest. Masz jakiś dokument? Link? Opinie? Z neta? Tak by każdy mógł poczytać te wskazówki?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości