Właściwie to powinienem zajrzeć do przywitalni, ponieważ mój ostatni post był ponad 3 lata temu, czyli kiedy miałem wypadek. https://yamaha-xjr.pl/viewtopic.php?f=8&t=5292
Z racji pracy zdalnej i większej ilości czasu wolnego, zabieram się za rzeczy które już dawno powinny być zrobione, a nie były. I teraz padło na xjr, oficjalnie z zamiarem puszczenia w świat (nacisk rodziny) ale serce mówi że ją zatrzymam.
W każym razie potrzebuję Waszej rady i pomocy przy poniższych elementach:
1. Kierownica- miałem akcesoryjną, szerszą, mega wygodną. Jechałem kiedyś na fabrycznej i było dla mnie za wąsko. Nie mogę jej znaleźć w internecie, jedyne oznaczenie to "protech 0229". Mimo że to kawałek wygiętej rury, możecie coś polecić?
2. Dekiel impulsatora- na allegro życzą sobie 200zł, także jeszcze poczekam, chyba że ktoś z Kolegów ma zbędną?
3. Crash pady- tutaj także prośba o polecenie jak najbardziej klasycznych modeli.
4. Klamka sprzęgła jest przytarta i skrzywiona- czy ktoś z Was ją prostował, czy nie warto i lepiej kupić nową?
5- Lampa- przytarta, obudowa lekko jajowata- narazie może być, jak będzie okazja kupić oryginał to tak zrobię.
6- bak- narazie zostawiam temat na później.
7- jak nacisnąłem sprzęgło to poleciał płyn, także trzeba kupić zestaw naprawczy wysprzęglika.
Zegary kupiłem, już część bebechów przełożyłem ale z montażem zaczekam aż kierownicę kupię. Tłumik także kupiony.
Wszelkie rady i sugestie mile widziane!
Z góry dzięki za pomoc!