Babunia RP06 zdycha po nagrzaniu
Babunia RP06 zdycha po nagrzaniu
RP06 60tyś przebiegu od lat u mnie , nigdy z Babcią żadnego kłopotu .
Odpala pięknie , ssanie zamykam dalej jest pięknie i po jakimś czasie około 5 do 10min jak się silnik dobrze rozgrzeje zaczyna zdychać nierówno pracuje aż całkowicie gaśnie . Dodanie gazu wejście na obroty silnik się wkręca . Po odjęciu gazu silnik się krztusi aż zgaśnie. Wrażenie jakby go na wolnych obrotach zalewało , a przy pałowaniu jakoś chodzi. Gaźniki wydłubałem
pływaki ok , zaworki iglicowe też wyglądają ok , oringi w gniazdach zaworków wsadziłem nowe. Pojęcia nie mam co to może być
POMOCY bo mnie szlag trafi !!!
Odpala pięknie , ssanie zamykam dalej jest pięknie i po jakimś czasie około 5 do 10min jak się silnik dobrze rozgrzeje zaczyna zdychać nierówno pracuje aż całkowicie gaśnie . Dodanie gazu wejście na obroty silnik się wkręca . Po odjęciu gazu silnik się krztusi aż zgaśnie. Wrażenie jakby go na wolnych obrotach zalewało , a przy pałowaniu jakoś chodzi. Gaźniki wydłubałem
pływaki ok , zaworki iglicowe też wyglądają ok , oringi w gniazdach zaworków wsadziłem nowe. Pojęcia nie mam co to może być
POMOCY bo mnie szlag trafi !!!
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
Re: Babunia RP06 zdycha po nagrzaniu
A jak wyglądają luzy zaworowe?
luzy ustawiałem przy 45tyś czyli do teraz 17tyś , dużo czy mało ?
- gacy666
- Model i rocznik moto.: XJR1300 2003
- Województwo: S-śląskie
Z tego co pamiętam serwisówka mówiła o 24k, ale do pewności możesz do nich zajrzeć, jeżeli któryś zawór ma ekstremalnie małe luzy, cylinder może tracić kompresje jak się nagrzeje. Świece jak wyglądają? Gaźniki wyczyściłeś?
Ciśnienie wzorowe pomierzone po 10,5 na każdym garze .
Zimny chodzi idealnie , po 10min gorący zaczyna nierówno pracować ,świece czarne po dodaniu gazu na gorącym, silniku puszcza czarnego dyma. Wygląda jakby gaźniki przelewały paliwo. Jakie rozwiązanie ? nowe zaworki iglicowe ? jakiej firmy ?
Zimny chodzi idealnie , po 10min gorący zaczyna nierówno pracować ,świece czarne po dodaniu gazu na gorącym, silniku puszcza czarnego dyma. Wygląda jakby gaźniki przelewały paliwo. Jakie rozwiązanie ? nowe zaworki iglicowe ? jakiej firmy ?
- Zdzislaw
- Kontaktowanie:
Filtr powietrza?
Jak chcesz w gaźnikach grzebać to polecam zestawy Keystera. Nie ma nic lepszego. Masz wszystko do wymiany bebechów w nich.
Jak chcesz w gaźnikach grzebać to polecam zestawy Keystera. Nie ma nic lepszego. Masz wszystko do wymiany bebechów w nich.
Filtr powietrza nowy czysty. A ten zestaw Keystera gdzie kupić ?
- gacy666
Ssanie odbija do końca? Przepony całe? Może lewe powietrze sprawdzałeś czy króćce są szczelne itp?
dziwne jest to że dopiero jak silnik się porządnie nagrzeje to leje paliwem
-
- Model i rocznik moto.: RP02
To zawsze warto sprawdzić membranę w kraniku
Strzela?
Strzela?
- gacy666
A no i oczywiście próbowałeś otworzyć korek zbiornika? Czasem jak zatka się odpowietrzenie, potrafią się dziwne rzeczy dziać.
- Zdzislaw
- Kontaktowanie:
GhostDog pisze:To zawsze warto sprawdzić membranę w kraniku
Strzela?
Moja teraz szczylo cały czas

XJRJarek Ty masz RP06-> https://www.ebay.com/itm/234542697679 szukaj po oznaczeniu.
Okazało się że jednak lał jeden zaworek od pływaka . Założone nowe zaworki i ustawiony poziom pływaków . Babcia chodzi jak szalona gdy się jej daje w palnik ( co zmusza mnie do ciągłego pałowania
) Ale gdy jadę powoli to coś się dławi jakby gubiła zapłony , albo ja zalewało albo odwrotnie no właśnie CO?
Spójrzcie Panowie na świece Odczuwam że trochę wzrosła temperatura silnika (parzy mnie w kolano)
Czy to wygląda na za ubogą ?

Spójrzcie Panowie na świece Odczuwam że trochę wzrosła temperatura silnika (parzy mnie w kolano)
Czy to wygląda na za ubogą ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- auratus1
- Model i rocznik moto.: XJR1300 2002
Sprawdź jeszcze czujnik położenia przepustnicy. Świece mają ceglany kolor wyglądają dobrze.