W związku z tym chciałbym się dowiedzieć (myślę, że nie tylko ja) jakie bolączki trapią tą maszynę... na co w szczególności należy zwrócić uwagę, jakie jej rejony należy bardziej pieścić

vanbart pisze:A własnie ze jest słaby punkt który sam przerabiałem (ale po czesci to moja wina) mianowicie pekajace rurki zadupka kiedy jezdzi sie z ciezkim centralnym kufrem po polskich drogach nie instalujac mocowan do kufrów bocznych które wzmacniaja konstrukcje, prosze:)
tak na serjo słabą stroną jest tylko wysprzeglik który(z czasem) potrafi czasem przeciekać i to miało większość z nas ale na to nic nie poradzisz poprpstu trza wymienic uszczelki co nie jest trudne ani bardzo drogie .chyba że to zaniedbasz(bardzo,bardzo!) wtedy trzeba wymienić cały wysprzglik.Dla ciebie (wnioskując z twoich pytań i wypowiedziDanski
ptysiornia pisze:Ooooooooooo, wad jest dużo. Np.:
- pali jak smok jak dasz jej się wyszaleć
- zużywa szybko opony (tylną ściera, przednią ząbkuje)
- zestaw napędowy jest na chwilę
- nie ma owiewki i wieje jak sk....yn
- ma mało lanserski wygląd i kiepskie dane katalogowe (tylko 98 w porywach do 106 KM) - stąd moja decyzja o zmianie moto na coś mocniejszego![]()
![]()
![]()
- lubi łyknąć sobie oleum jak się zapierdala
- ma niedokładny wskaźnik poziomu paliwa (zarówno ten ze wskazówką jak i ten z wyświetlaczem)
!
SławekMilow pisze:[..]
Zawsze można sobie dokupić coś włoskiego, i wtedy te wady znikają za dotknięciem czrodziejskiej różdżki. Zawsze może być gorzej....
bartosik pisze:słuchajcie mam pytanko apropo ząbkowania przedniej opony,u mnie to samo się stało,z początku myślałem,że to od wieku opony 5 lat,póżniej wpadłem na to iż może poprzedni właściciel jeździł z niewłaściwym ciśnieniem,a tu się okazuje,że w xjr to norma.w związku z tym chciałem zapytać czy z taką oponą można dalej latać,czy odpuścić sobie i zakupić nową,fakt jest taki ,że 4000 tyś jeszcze może bym na niej chlapnął
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości