Gumy czas kupić :)
http://www.tirestest.com/motorradreifen ... index.html
tu znalazłem testy opon.Klikajcie na Polski -to opisy w rodzimym języku-moze komus coś to pomoże przy wyborze gumek...
tu znalazłem testy opon.Klikajcie na Polski -to opisy w rodzimym języku-moze komus coś to pomoże przy wyborze gumek...
Witam.Nie chcę po raz kolejny wałkowac tematu,ale musze.Chcę dobrze ulokować zapracowane krwią i potem 1200 papierów i prosze o radę.Chcę kupic oponki i tak
Moim faworytem są Micheliny Pilot Roda 2 ,ale są jeszcze Miśki Pilot Power 2CT(chyba,że to to samo ) ,zastanawiam się także nad Metzelerami Roadtec Z6 Interact , Continental Road Attack , Dunlop Roadsmart.Chodzi mi o zachowanie na suchym,powność prowadzenia w zakretach no i trwałość bo jak wiadomo xjr-ka ma spory apetyt na gumę.Mam jeszcze założone fabryczne,ale środka już prawie nie ma ,a i uślizgi łapie ,że papmpersa trza zakładać.Pozdrawiam
Moim faworytem są Micheliny Pilot Roda 2 ,ale są jeszcze Miśki Pilot Power 2CT(chyba,że to to samo ) ,zastanawiam się także nad Metzelerami Roadtec Z6 Interact , Continental Road Attack , Dunlop Roadsmart.Chodzi mi o zachowanie na suchym,powność prowadzenia w zakretach no i trwałość bo jak wiadomo xjr-ka ma spory apetyt na gumę.Mam jeszcze założone fabryczne,ale środka już prawie nie ma ,a i uślizgi łapie ,że papmpersa trza zakładać.Pozdrawiam
- mariuszdg
- Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
- Województwo: S-śląskie
- Kontaktowanie:
motokrzycho pisze:Witam.Nie chcę po raz kolejny wałkowac tematu,ale musze.Chcę dobrze ulokować zapracowane krwią i potem 1200 papierów i prosze o radę.Chcę kupic oponki i tak
Wszystkie marki opon które wymieniłeś posłużą ci dłużej niż oryginały. Ja bym jednak posłuchał Zeli
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."
Miałem Strady, mam Road2 CT. Strady lepiej trzymają ma mokrym przy ruszaniu i hamowaniu, bo mają miększy środek. Na mokrych zakrętach nie ślizgają obie. 2CT są nowocześniejsze i mają niesamowite boczne trzymanie. Pochylanie w zakrętach zależy tylko od asfaltu i odwagi. Przy normalnym użytkowaniu nie ma chyba odczuwalnej różnicy w jeździe, a cena Diablo bardzo zacna.
-
- Model i rocznik moto.: XJR 1200 1995
- Województwo: S-śląskie
- Kontaktowanie:
Ooo właśnie, też mam pytanie dotyczące Pirelli Diablo Strada- że trzymają się świetnie to słyszałem ale na ile starczają? Tutaj za 699 komplet I czy jest coś jeszcze w podobnej kategorii cenowej albo czy ktoś ma dojście do "ekonomicznych i efektywnych" opon?
danzig00 pisze: jeździ mi się bardzo dobrze nawet podczas deszczu (tak do 100km/godz)
W czasie EuroFestu i w drodze powrotnej mieliśmy sporo deszczowych kilometrów i o Metzelerach Z6 spokojnie to samo powiem że dawały radę. Na autostradzie w czasie deszczu jechaliśmy między 100 a 130 km/h i jakoś wariacji nie było z przyczepnością
- ptysiornia
- Model i rocznik moto.: Agent Orange '20
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
hardway pisze:...Na autostradzie w czasie deszczu jechaliśmy między 100 a 130 km/h i jakoś wariacji nie było z przyczepnością
Witam,
Bez urazy, ale to żaden wyznacznik. Jadąc autostradą (czyli drogą w większości prostą i o łagodnych zakrętach, gdzie ruch odbywa się płynnie), to samo mógłbyś powiedzieć o slickach. Taka jazda, nie stawia zbyt wielkich wyzwań oponom. Co innego deszcz i ciaśniejsze zakręty lub wyprzedzanie na polskich "krajówkach", gdzie trzeba przebić się przez koleiny i "linię przerywaną"
ptyś
Oj, grzmi! Będzie burza!
Oj, grzmi! Będzie burza!