napinanie łańcucha
- Koniu
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: N-warmińsko-mazurskie
- Kontaktowanie:
Wg mnie napęd jest zdrowy jak rydz, blaszka zabezpieczająca na nakrętce też nie ruszona ewentualnie można sprawdzić czy ta mała zębatka jest dokręcona do wałka (weź ją w palce i spróbuj poruszać ją do siebie i od siebie) może ktoś to nieudolnie ja dokręcił i czasem obleci na wielowpuście. Odgiąć blaszkę (wkrętak udarowy, młotek) zabezpieczającą i zgodnie z ruchem wskazówek zegara dociągnąć nakrętkę, zabezpieczyć (wkrętak udarowy, młotek). Zobacz czy wszystkie rolki są w ogniwach czy nie są powykruszane, jeżeli to wszystko jest ok to trzeba szukać w silniku niestety. Chyba, że Bigos coś więcej wymyśli.
A Kunia znasz ? 
Mój tel. 692 486 517

Mój tel. 692 486 517
Koniu zdaje się pisał żebyś obadał te tulejki na łańcuchu może któraś jest pęknięta , albo któreś ogniwo jest zacięte (może nawet więcej niż jedno) to trochę marudna robota do sprawdzenia ale się da, musisz oglądając każde oczko i poruszać nim do góry i do dołu jak się rusza to dobrze jak nie to źle , jeszcze można to zauważyć patrząc z boku na łańcuch powinien być w jednej linii bez pofalowań
-
- Model i rocznik moto.: XJR
- Województwo: Z-zachodniopomorskie
jestem na 100% pewny ,że ten odglos pochodzi z zestawu napędowego a nie z silnika czy skrzyni. Czasami potrafilo przeskoczyć przy przyspieszaniu ostrym z miejsca na nierównej nawierzchni jak kolo podskakiwało na jakiejś dziurze i im słabiej naciągnięty łańcuch tym częsciej słychać.
jak zrobi sie cieplej to nagram wam to by można było posłuchać.
jak zrobi sie cieplej to nagram wam to by można było posłuchać.
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
- Województwo: D-dolnośląskie
- mariuszdg
- Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
- Województwo: S-śląskie
- Kontaktowanie:
Masz tam dwie śrubki dystansowe (chyba pod klucz 10) oraz ośkę. Nie wiem o jaką szczękę chodzi.
z łańcuchem nie przegnij tematu. Lepiej jak jest luźniejszy niż za mocno naciągnięty. Ogólnie to się tego nie rusza. Jak zaczyna się wyciągać, to myśl nad nowym, bo już dużo nie wytrzyma.
z łańcuchem nie przegnij tematu. Lepiej jak jest luźniejszy niż za mocno naciągnięty. Ogólnie to się tego nie rusza. Jak zaczyna się wyciągać, to myśl nad nowym, bo już dużo nie wytrzyma.
"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
- Województwo: D-dolnośląskie
thomy pisze:ale widze że tu to nie przejdzie
Jak to nie

- jacekxjr78
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2005
- Województwo: K-małopolskie