Oddławienie
- ivo
- Model i rocznik moto.: GSX 1400
- Województwo: D-dolnośląskie
Też to kiedyś słyszałem ale to jakaś ściema.Generalnie w katalogu części jest wyraźnie opisane i przedstawione za pomocą tabeli z numerami poszczególnych podzespołów.Wersja zdławiona ma oznaczenie 5EAD,otwarta na Europę 5EAE a na Australię 5EAF .I właśnie w 5EAD jest inny moduł jak w pozostałych.
J....ć stare baby 

-
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP10 2004
IVO - możesz wrzucić cały numer części, jej zdjecia i jak to wymienić - gdzie ten moduł jest
Czy to tak wygląda:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... .google.pl

Czy to tak wygląda:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... .google.pl
Pozdrawiam - Krzysiek
-
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP10 2004
- ivo
Fafik producent podaje ,że w RP 10 (5WM7-Europa) występuje moduł o oznaczeniu 5WM-82305-00 i tylko taki widnieje w katalogu.Chyba ,że Niemcy coś kombinowali-sprawdź oznaczenie na module.Korbek tak jak napisałeś 5EA-82305-40 wersja otwarta,5EA-82305-50 wersja na Niemcy,tak podaje producent nie ja 

J....ć stare baby 

- ivo
Pawle Niemcy podają dwie wersje RP 10 - 72 i 78 kW.Moduł 5WM-82305-00 jest otwarty na 100% i występuje na Europę i Australię.Więc twój jest tylko na Niemcy-72kW.Sprawdź dla pewności na jaki rynek był przeznaczony twój model?Z rocznika ,który podajesz jest to model 5WMD.Na naklejce pod siedzeniem jest trzycyfrowy numer.Np.Ghost napisał 5EAJ-010 tz. rok prod.2001 Europa-wersja otwarta.Kółka i litera A lub B oznaczają wariant kolorystyczny.Paweł możesz też sprawdzić w serwisie po numerze VIN na jaki rynek szła.
Ostatnio zmieniony czwartek, 21 lipca 2011, 06:52 przez ivo, łącznie zmieniany 1 raz.
J....ć stare baby 

- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
Panowie i Panie w związku ze spawaniem kawałka silnika ale to inna historia..... miałem okazję sobie poodkręcać i porównać średnicę króćców dolotowych ze średnicą gardzieli gaźników i kanałów w głowicy w motórze A.D. 2001 wersja 106 patatajów......
Stwierdzam bardzo mocne zwężenie na gumowych króćcach dolotu. Nie wnikając zbytnio w szczegóły wymiarowe jest po prostu zwężka na króćcach o ok. jak pamiętam dobrze z pomiarów 1,5 bądź 2mm.... 135KM a 106.... Mam plana coby zamontować króćce z FJoty 1200 oraz moduł zapłonowy z niej..... Pomijam kwestię czujnika położenia przepustnicy gdyż FJota jej chyba ni ma....
Krócce jako tako nie są z jakimiś blaszkami jak spotkałem się z opisem na necie ale żywy odlew gumowy...Jedyna opcja wg. mnie to kupno dolota od FJota, frezowanie czy wycinanie przewężenia mija się z celem.... Coś jak Ogór 200 z czeskim silnikiem robionym w Polsce - przelot średnicy długopisa
.
Następny etap to montaż turbiny z 1.9Tdi VW bądz 2.2 3B Audi.... jakieś 160-180KM
.....
Stwierdzam bardzo mocne zwężenie na gumowych króćcach dolotu. Nie wnikając zbytnio w szczegóły wymiarowe jest po prostu zwężka na króćcach o ok. jak pamiętam dobrze z pomiarów 1,5 bądź 2mm.... 135KM a 106.... Mam plana coby zamontować króćce z FJoty 1200 oraz moduł zapłonowy z niej..... Pomijam kwestię czujnika położenia przepustnicy gdyż FJota jej chyba ni ma....
Krócce jako tako nie są z jakimiś blaszkami jak spotkałem się z opisem na necie ale żywy odlew gumowy...Jedyna opcja wg. mnie to kupno dolota od FJota, frezowanie czy wycinanie przewężenia mija się z celem.... Coś jak Ogór 200 z czeskim silnikiem robionym w Polsce - przelot średnicy długopisa
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Następny etap to montaż turbiny z 1.9Tdi VW bądz 2.2 3B Audi.... jakieś 160-180KM

- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
No fajne fajne i cena jak na nowe klamoty ok. ok. 680zł+wysyłka. Jak umiem angielski a w cale go nie umiem to ten kit daje do 120-150KM? Czy jak to tam opisali...
http://www.xjr-tuning.com/artikel/1651/ ... a-XJR.html
http://www.xjr-tuning.com/artikel/1651/ ... a-XJR.html
Wróć do „Układ napędowy szeroko pojęty - silnik, sprzęgło, skrzynia.”