Admin się panoszy ...
- JAREK
- Administrator
- Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
- Województwo: E-łódzkie
- Kontaktowanie:
Admin się panoszy ...
Jeden z kolegów szanownych, którego bardzo cenię i szanuję, otwarcie dziś napisał do mnie, za co też go szanuję, że zbytnio ingeruję w forum i usuwam wybrane posty,a zostawiam inne, również nic nie wnoszące do tematu.
Jestem chyba bardzo zasadniczy ale chciałbym aby w działach technicznych były techniczne odpowiedzi, a nie tematy rozwijały się do nastu stron, gdzie połowa to gadki od sasa do lasa.
Jest dział "Luźne pogaduchy" gdzie można gadać o wszystki i o niczym.
Stąd ta ankieta. Chciałbym abyście szczerze się wypowiedzieli w samej ankiecie jak i postach czy waszym zdaniem powinienem nie ingerować w wasze posty czy jednak jakiś porządek powinien być.
Chciałbym aby to forum było "nasze", a nie jak zasugerowano "moje". Sam na forum zbytnio nie pogadam.
Ja oczywiście jestem zdania, że porządek musi być. Możemy zrobić tak, że każdy dział będzie miał swojego moderatora i to on będzie decydował co usunąć a co nie, żeby nie było, że traktuję forum jak swoje podwórko.
Jestem chyba bardzo zasadniczy ale chciałbym aby w działach technicznych były techniczne odpowiedzi, a nie tematy rozwijały się do nastu stron, gdzie połowa to gadki od sasa do lasa.
Jest dział "Luźne pogaduchy" gdzie można gadać o wszystki i o niczym.
Stąd ta ankieta. Chciałbym abyście szczerze się wypowiedzieli w samej ankiecie jak i postach czy waszym zdaniem powinienem nie ingerować w wasze posty czy jednak jakiś porządek powinien być.
Chciałbym aby to forum było "nasze", a nie jak zasugerowano "moje". Sam na forum zbytnio nie pogadam.
Ja oczywiście jestem zdania, że porządek musi być. Możemy zrobić tak, że każdy dział będzie miał swojego moderatora i to on będzie decydował co usunąć a co nie, żeby nie było, że traktuję forum jak swoje podwórko.
- mariuszdg
- Model i rocznik moto.: XJR1300 '07, SPEED TRIPLE R94
- Województwo: S-śląskie
- Kontaktowanie:
JAREK pisze:Jeden z kolegów szanownych, którego bardzo cenię i szanuję, otwarcie dziś napisał do mnie, za co też go szanuję, że zbytnio ingeruję w forum i usuwam wybrane posty,a zostawiam inne, również nic nie wnoszące do tematu.
a który to napisał, bo nie wiem jak głosować?

JAREK pisze:Jestem chyba bardzo zasadniczy ale chciałbym aby w działach technicznych były techniczne odpowiedzi, a nie tematy rozwijały się do nastu stron, gdzie połowa to gadki od sasa do lasa.
Koncepcja jest ok. Ogólnie jestem za, allleee...
no właśnie zdarzają się wyjątki.
a może zamiast wywalać te wypowiedzi w kosmos lepiej byłoby przenosić je do jakiegoś miejsca typu "wypowiedzi nie techniczne w działach technicznych /lub Panoszący się Admin działa

JAREK pisze:Chciałbym aby to forum było "nasze", a nie jak zasugerowano "moje". Sam na forum zbytnio nie pogadam.
ja forum traktuję jako swoje/nasze. Wiele jest Tu mnie, bo piszę szczerze, choć często z żartem lub humorem.
Przyzwyczaiłem się do tego jak jest teraz i nawet czasami mam ubaw jak Yaro coś wywali, lub kogoś (np mnie) zbeszta za

"Kto drogi prostuje ten w lesie nocuje..."
mariuszdg pisze:... a może zamiast wywalać te wypowiedzi w kosmos lepiej byłoby przenosić je do jakiegoś miejsca typu "wypowiedzi nie techniczne w działach technicznych /lub Panoszący się Admin działa ", tak by można ewentualnie kontynuować zaczętą rozmowę/wątek w innym miejscu.
To dopiero może być robota

Osobiście zostawiam takie na 24h, a potem do kosza.
Jeżeli jest kilka postów spójnych, ale nie w temacie, zakładam wątek pod jakimś tam tytułem i po sprawie, ale osobiście jestem za kasowaniem od razu.
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
JAREK przez to, że jest to forum NASZE to ma klimat
. Wiem jak to jest z utrzymaniem forum w ryzach, momentami relanium nie pomaga
.
Moderatorzy owszem przydali by się ale żeby zaś nie było, że komuś wódka słodowa odbija do głowa
.
Jako przykład dam forum DVHK- kto siedział tam kilka lat wstecz wie co tam było kiedyś a co jest teraz...
Miałem tam kiedyś większe uprawnienia jak zwykły user i kilka działów pod sobą w tym mechanikę samochodową, tunery itp..... armagedon momentami taki był, że bombka A by nie dała rady
.
Cieszmy się klimatem, który jest u nas i oby go nie zabrakło, wątki z akcentem humorystycznym lecz trzymające poziom IMHO mogą zostać ale o tym decyduje Mod ew. Admin ew. umrą śmiercią naturalną
.

Moderatorzy owszem przydali by się ale żeby zaś nie było, że komuś wódka słodowa odbija do głowa

Jako przykład dam forum DVHK- kto siedział tam kilka lat wstecz wie co tam było kiedyś a co jest teraz...
Tematów: 338,936, Postów: 2,525,389, Użytkowników: 624,462
Miałem tam kiedyś większe uprawnienia jak zwykły user i kilka działów pod sobą w tym mechanikę samochodową, tunery itp..... armagedon momentami taki był, że bombka A by nie dała rady

Cieszmy się klimatem, który jest u nas i oby go nie zabrakło, wątki z akcentem humorystycznym lecz trzymające poziom IMHO mogą zostać ale o tym decyduje Mod ew. Admin ew. umrą śmiercią naturalną

- marki
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 Explorer 1200
- Województwo: P-wielkopolskie
Myślę, że powinniśmy się cieszyć, że jest osoba która zajmuje się naszym forum z takim zaangażowaniem jak Jarek. Mam nawet odczucie, że admin robi to nie tylko z obowiązku, lecz w jego postawie widać miłość, do forumowiczów i forum. Jestem przekonany, że wszystko co czyni, wszystkie działania, są w dobrej wierze i na pewno nie mają na celu zrobienia komuś przykrości.
Koledzy, rękę na pulsie musi ktoś trzymać bo zrobi się burdel. A, że niekiedy się komuś podoba, a niekiedy nie.... Takie jest życie. Nigdy ale to nigdy, nie uda się nam wszystkim dogodzić, zawsze będzie ktoś zadowolony bardziej lub mniej
Jarku, proszę pamiętaj tylko, aby traktować wszystkich równo i czyń swoje powinności jak robiłeś to do tej pory.
Koledzy, rękę na pulsie musi ktoś trzymać bo zrobi się burdel. A, że niekiedy się komuś podoba, a niekiedy nie.... Takie jest życie. Nigdy ale to nigdy, nie uda się nam wszystkim dogodzić, zawsze będzie ktoś zadowolony bardziej lub mniej
Jarku, proszę pamiętaj tylko, aby traktować wszystkich równo i czyń swoje powinności jak robiłeś to do tej pory.
-
- Model i rocznik moto.: RP02
porządek musi być! mnie osobiście Admin usunął kilka/dziesiąt postów o co nie mam żadnych pretensji i focha nie strzelę
ps. moderatorzy działów to dobry pomysł. ciekawe kto się zgodzi
będzie miał przegwizdane 

ps. moderatorzy działów to dobry pomysł. ciekawe kto się zgodzi

Ostatnio zmieniony wtorek, 30 sierpnia 2011, 07:34 przez GhostDog, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
- Województwo: D-dolnośląskie
marki pisze:Myślę, że powinniśmy się cieszyć, że jest osoba która zajmuje się naszym forum z takim zaangażowaniem jak Jarek. Mam nawet odczucie, że admin robi to nie tylko z obowiązku, lecz w jego postawie widać miłość, do forumowiczów i forum.
Podpisuję się pod tym obiema rękoma. Przecierz Admistrator od czegoś (czyt. od pilnowania porządku) jest, jak żmudne to i wymagające poświęcenia czasu zajęcie mogę się tylko domyślać.
Oczywiście porządek musi być, co do usunięcia mioch postów absolutnie nie mam nic przeciwko, jeśli coś nie potrzebne to wywalać. Bez tego forum niepotrzebnie i nieprzyjemnie by spuchło.
Re: Admin się panoszy ...
JAREK pisze: że zbytnio ingeruję w forum
ostatnio co prawda nie jestem aktywną uczestniczką forum, ale uważam, że Dżarek robi dobrze nam wszystkim

sama też doznałam skasowania postów, a chociaż było śmiesznie, to trzeba się trzymać zasad
to przemawiałam pisemnie Ja
buziaczki dla Wszystkich : muaaa :

-
sam miód spływa z waszych ust
zastanaiające
a to:
http://images4.fotosik.pl/200/719a981ce84131d1.jpg
lub:
http://www.youtube.com/watch?v=YpqeB1fV5a4
dżołk taki oczywiście

a to:
http://images4.fotosik.pl/200/719a981ce84131d1.jpg

lub:
http://www.youtube.com/watch?v=YpqeB1fV5a4
dżołk taki oczywiście

Ostatnio zmieniony czwartek, 1 września 2011, 07:46 przez GhostDog, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Czy ingerować w forum w sposów taki, że:
usuwać posty nic nie wnoszące do wątku?
85%
85% [ 24 ]
pozostawiać wątki aby żyły włąsnym życiem?
14%
14% [ 4 ]
Głosowań: 28
Wszystkich Głosów: 28
coś mi tu nie pasuje, 28 głosów to 100% a 85% + 14% daje 99% to gdzie 1 % poszedł? na organizację pożytku publicznego?
usuwać posty nic nie wnoszące do wątku?
85%
85% [ 24 ]
pozostawiać wątki aby żyły włąsnym życiem?
14%
14% [ 4 ]
Głosowań: 28
Wszystkich Głosów: 28
coś mi tu nie pasuje, 28 głosów to 100% a 85% + 14% daje 99% to gdzie 1 % poszedł? na organizację pożytku publicznego?