przedni hamulec nie uruchamia swiatla stop
przedni hamulec nie uruchamia swiatla stop
Mieliscie kiedys problem z wlacznikiem swiatla stop pod wajha przedniego hamulca? Nie dziala swiatlo (przy nacisnieciu tylnego hamulca dziala)... Jak moge sprawdzic czy to wlacznika wina czy nie?...
Wyłącznik nie od razu musi być walnięty, jeżeli po bezpośrednim połączeniu końcówek obu kabli światło stopu zaświeci. W środku plastikowej obudowy, którą można bez potrzeby jakichkolwiek narzędzi rozebrać znajdują się dosłownie trzy blaszki, z czego jedna pełni rolę sprężyny. Można te blaszki wyciągnąć i jeżeli sprężyna nie jest pęknięta to znaczy że wystarczy przeczyścić styki na dwóch pozostałych blaszkach, wszystko delikatnie złożyć z powrotem i powinno pomóc.
wczoraj miałem problem właśnie z tym włącznikiem. Coś nie stykał i jak chciałem przeczyścić styki to się jeden ułamał
Rozebrałem, zaśniedziały cały, kiepsko wygląda. Dzwoniłem do serwisu 75zł
Wie ktoś może czy jest jakiś zamiennik lub pasuje od czegoś innego? Chyba że ktoś ma na zbyciu?
edit: znaleziony używka za 20zł lub nowy zamiennik 39+5 przesyłka.

edit: znaleziony używka za 20zł lub nowy zamiennik 39+5 przesyłka.
też miałem ten problem i myślę ze go rozwiązałem definitywnie. Kupiłem oryginał nowy za 60zł miesiąc temu . I tak radze zrobić bo ponad rok temu pierwszy raz mi si to stało to rozebrałem przeczyściłem i było dobrze może miesiąc a może dłużej .Jak znowu przestało działać akurat przed dłuższym wyjazdem to się wkurzałem ,ale rozebrałem znowu wyczyściłem chociaż nie było czego i lekko przesmarowałem .Trochę pojeździłem i znowu klops przed trasą i jeszcze do tego badania techniczne ,już zacząłem sprawdzać kable bo włącznik przecież przeczyszczony i posmarowany ale pożyczyłem od brata z fazera i było dobrze wiec kupiłem zmiennik . Można znaleźć nawet za 10zł ale myślę takiego szajsu to nie będę kupować , kupiłem taki za 30zl wytrzymał rok akurat na badanie już nie działał .Przyczyną jest bolec plastikowy(powodujący zwarcie blaszek) który ściera się w otworze i się nie rusza i raz uruchomi blaszki a raz nie
hubertm pisze:czy to jest duży koszt jak na takie moto ? To jest niecały bak paliwa ...
w motocykl wpakowałem ponad 100 razy tyle więc pod tym kątem dużo to nie jest ale nie lubię przepłacać jak to samo można mieć taniej.
kupiłem zamiennik z larssona za całe 25zł. Oryginał wytrzymał 7 lat a był identyczny jak ten z larssona.