spraye do łańcucha w Lidlu
- szczepano12
spraye do łańcucha w Lidlu
Właśnie we wrocławskim Lidlu pojawiły się spraye do czyszczenia łańcucha, znakomicie nadają się do KettenMax o którym Hubert pisał. Polecam
Jest też smar do łańcucha. Każą odczekać po smarowani minimum 30minut albo zostawić na noc więc lipny trochę. U mnie łańcuch jest już wyciągnięty więc przetestuję, bo i tak będę zmieniac napęd.
Jest też smar do łańcucha. Każą odczekać po smarowani minimum 30minut albo zostawić na noc więc lipny trochę. U mnie łańcuch jest już wyciągnięty więc przetestuję, bo i tak będę zmieniac napęd.
- hubertm
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP19
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
kupcie Wy sobie Kettenmax'a, a nie będziecie się pędzlować:
http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... s_id=23141
Sprawdzone, daje radę.
http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... s_id=23141
Sprawdzone, daje radę.
hubertm
- szczepano12
darek pisze:Potwierdzam, nafta.
Od kilku miesięcy, po b.dokładnym umyciu łancucha i zębatek naftą używam do smarowania oleju przekładniowego. Zwilżam szmate i jechane. Narazie wszystko wygląda jak z fabryki bez żadnych glutów.
spray ma funkcje przyklejenia się mazidła do łańcucha, a olej przekładniowy może spłynąć od siły odśrodkowej
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
szczepano12 pisze:darek pisze:Potwierdzam, nafta.
Od kilku miesięcy, po b.dokładnym umyciu łancucha i zębatek naftą używam do smarowania oleju przekładniowego. Zwilżam szmate i jechane. Narazie wszystko wygląda jak z fabryki bez żadnych glutów.
spray ma funkcje przyklejenia się mazidła do łańcucha, a olej przekładniowy może spłynąć od siły odśrodkowej
Olej tym samym wypłucze wszelkie nieczystości mogące wpłynąć na żywotność łańcucha, w motooilerach/scottoilerach jest regulacja i jak się dojdzie do wprawy to felga nie jest upaćkana więcej jak ustawa przewiduje.
Spraj przez swoją kleistość zbiera cały syf z okolicy i co się wtedy dzieje wiadomo

Po za tym jeden woli rybki drugi pipki

- Holender
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 RP10 2005
- Województwo: K-małopolskie
Przy okazji smarowania łańcucha zawsze przypominam sobie MZ 250 którą kiedyś natłukłem kilkadziesiąt tyś. kaemów.Tam cały łańcuch pracował w osłonie z tworzywa i pamiętam że przez pierwszych 30 tyś. nawet nie musiałem go naciągać. Może to nie wyglądało zbyt pięknie ale praktyczne było niesamowicie...
And any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.
A shelter from pigs on the wing.